Meteoroloji tarih verdi, kara bulutlar geri geliyor! 1O Mayıs Cuma İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu - Haber Jet

Meteoroloji tarih verdi, kara bulutlar geri geliyor! 1O Mayıs Cuma İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu

10 Mayıs Cuma günü hava nasıl, yağmur yağacak mı soruları gündeme geldi. Mayıs ayının ilk haftasında, baharı müjdeleyen Hıdırellez'den yeni çıkmışken ılık bir bahar havası beklentisine girmiştik ancak Meteoroloji'den gelen haberler üzerine bir süre daha yağışlar etkisini sürdürecek. İstanbul, Ankara, İzmir 10 Mayıs Cuma hava durumu, yağış var mı sorularının cevapları haberimizde yer alıyor.

10 Mayıs Cuma günü hava durumu nasıl, yağış olacak mı soruları araştırılıyor. Mayıs ayının ikinci haftasını tamamlamaya yakın olduğumuz şu günlerde yaza bir adım daha yaklaşırken sıcaklıkların yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor.

Meteorolol Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılara göre 9 Mayıs Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan toz taşınımı 12 Mayıs Pazar günü erken saatlerine kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonuna doğru azalıyor. Sıcaklık, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredecek.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara:

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olması bekleniyor. Yerel yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak olarak kendini göstereceği tahmin ediliyor.

Ege:

Bölge genelinde parçalı ve çok bulut bir hava hakim olması beklenirken yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz:

Parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olacağı bölgenin batısında yer yer çok bulutlu olmak üzere yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İç Anadolu:

Parçalı ve az bulutlu, kuzey batı kesimleri ise yer yer çok bulutlu olacak. Çankırı, Eskişehir ve Konya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü yağış beklenirken bölge genelinde toz taşınımı görülecek.

Meteoroloji tarih verdi, kara bulutlar geri geliyor! 1O Mayıs Cuma İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu 2

Karadeniz:

Batı, orta ve doğusunda genel olarak hava parçalı ve çok bulutlu. Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu:

Parçalı ve çok bulutlu. Van ve Hakkari çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü yağış etkili olacak. Bölgede genel olarak toz taşınımı olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu:

Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Bölge genelinde toz taşınımı görülmesi beklenirken Gaziantep ve Şanlıurfa’da sıcaklıkların 30 dereceleri bulması bekleniyor.

Meteoroloji tarih verdi, kara bulutlar geri geliyor! 1O Mayıs Cuma İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu 3

10 MAYIS CUMA İSTANBUL, ANKARA, İZMİR HAVA DURUMU

İSTANBUL

İstanbul’da cuma günü itibarıyla karanlık moda geçiş yapıyoruz. Gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı şehirde sıcaklık 14 derece ile 20 derece arasında değişecek.

Meteoroloji tarih verdi, kara bulutlar geri geliyor! 1O Mayıs Cuma İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu 4

ANKARA

Başkentte yağış etkili olacak. Hava sıcaklığı 25 dereceleri gösterse de yer yer gök gürültüsü duyulabilir.

İZMİR 

Rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı İzmir’de, yer yer sağanak yağış beklenirken hava sıcaklığı 24 derecelere kadar çıkacak.

BATI KESİMLERDE RÜZGAR VE FIRTINA

Rüzgar; 10 Mayıs Cuma günü sabah saatleri itibarıyla  İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli ve Tekirdağ’ın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeyi doğu yönlerinden kuvvetli, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde güney ve gündeydoğu yönlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Rüzgar ve fırtına, Marmara ve Kuzey Ege’de Cumartesi öğle saatlerinden sonra, Batı Akdeniz’de ise Cuma akşam saatlerinde etkisini kaybedecek.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşacak aksamalara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir