Google’ın telefon kapalıyken konum bulma özelliği artık kullanımda - Haber Jet

Google’ın telefon kapalıyken konum bulma özelliği artık kullanımda

Google yeni bir özellikle akıllı telefon kullanıcılarının güvenliğini bir adım daha ileriye taşıdı! Artık telefonlarınız kapalı olsa bile Google'ın "Cihazımı Bul" özelliği sayesinde konumunuzu bulabileceksiniz. Bu güncelleme özellikle Google Pixel 8 ve 8 Pro modellerinde kullanıma sunuldu. İşte tüm merak edilen detaylar şu şekilde...

Google’dan beklenen haber geldi. Artık kullanıcıların bekleyişini sona erdi ve telefonlar kapalı olsa bile konum bulma özelliği aktive edildi. Bu yeni özellik Cihazımı Bul uygulamasının çevrimdışı modda da çalışmasını sağlıyor. Artık Google Pixel 8 ve 8 Pro kullanıcıları, telefonlarının kapalı olması veya pilinin bitmiş olması durumunda dahi cihazlarının konumunu belirleyebiliyorlar. Peki bu özellik kullanıcılara başka ne gibi avantajlar sağlar? İşte bu harika özelliğin artıları şöyle…

Google’ın telefon kapalıyken konum bulma özelliği artık kullanımda 2

TELEFON KAPALIYKEN KONUM BULMA ÖZELLİĞİ YENİ BİR ÇAĞ BAŞLATACAK

Pixel 8 kullanıcıları, Cihazımı Bul ağını kurduktan sonra özelliğin işleyişini anlatan bir bildirim aldıklarını söylediler. Telefonlarının şarjının bitip kapanmasının ardından veya isteğe bağlı olarak kapatılmasının ardından, birkaç saat boyunca cihazlarının konumunun takip edilebildiğine dair bir bildirim adılar. Bu özellik, özellikle telefonlarının çalınması veya kısa süreliğine kaybolması durumunda son derece kullanışlı olacağa benziyor.

Google’ın telefon kapalıyken konum bulma özelliği artık kullanımda 3

Kullanıcılar, bu özelliğin etkinleştirilmiş olduğundan emin olmak için Cihazımı Bul ayarlarında “Yalnızca trafiğin yoğun olduğu alanlarda ağ ile” veya “Tüm alanlarda ağ ile” seçeneğinin seçili olması gerektiğini belirtiyorlar. Google, ikinci seçeneğin kullanıcıların kaybolan cihazlarını daha hızlı bulmalarına yardımcı olabileceğini ifade etti. Peki bu özellik cihazların pil durumunda ne derece düşüş gösterir? Bu da bambaşka bir merak konusu haline gelecek gibi görünüyor. Ek olarak bu özellik cihazın konumunu algılayan ve paylaşan tek cihaz olması durumunda bile çalışabiliyor, bu da kullanıcıların telefonlarını izlemelerine olanak tanıyor.

Google’ın telefon kapalıyken konum bulma özelliği artık kullanımda 4

CİHAZIMI BUL ÖZELLİĞİ EBEVEYN KONTROLÜ DE SAĞLIYOR

Sadece cihazınızı bulmak için değil aynı zamanda da ebeveyn kontrolü için bile muhteşem bir özellik olduğunu söylemek gerekir. Hem çocuğunuzun güvenliği açısından hem de kişisel cihazınızı takip etmek için son derece kullanışlı olduğunu belirtebiliriz.

Google’ın telefon kapalıyken konum bulma özelliği artık kullanımda 5

Google, bu özellik için gerekli olan minimum yazılım sürümünü paylaşmamış olsa da, Nisan ayı itibari ile kullanıma sunulduğunu belirtiyor. Fakat özelliğin çalışması için telefonun kapanmadan önce Bluetooth ve konumun açık olması gerekiyor. Bu özelliğin, Google’ın diğer cihaz üreticilerine ve çip üreticilerine sunduğu özel donanım sayesinde mümkün hale geldiği de söyleniyor.

Google’ın telefon kapalıyken konum bulma özelliği artık kullanımda 6

Birçok farklı açıdan büyük bir kolaylık ve güvenlik sağlayan bu özellik Pixel 8 kullanıcıları için son derece sevindirici bir haber. Öte yandan tüm iOS ve Android kullanıcıları bu özelliği deneyimlemeyi sabırsızlıkla bekliyor.

TeknolojiGündemÖne Çıkan Haberler

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir