Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu Arda Güler ya da Salih Özcan olacak - Haber Jet

Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk futbolcu Arda Güler ya da Salih Özcan olacak

Şampiyonlar Ligi finalinde iki Türk futbolcu karşı karşıya gelecek. Bu demek oluyor ki Şampiyonlar Ligi kupası ilk kez bir Türk futbolcunun ellerinde yükselecek. Peki, Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk futbolcu kim olacak? Bu sorunun yanıtı 1 Haziran’da Wembley Stadyumu’nda oynanacak Real Madrid-Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi finali sonucunda belli olacak.

İlkler her zaman unutulmazdır. Real Madrid forması giyen Arda Güler ile Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan için bir ilki başarma ihtimali var. O da Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk olmak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’Nİ KAZANAN İLK TÜRK FUTBOLCU KİM?

Şampiyonlar Ligi’ni şu ana kadar Türk asıllı Alman Milli Takımı’nda forma giyen İlkay Gündoğan’ı saymazsak eğer hiçbir Türk futbolcu kazanamadı.

Real Madrid ve Borussia Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde finale kalmasının ardından ilk kez bir Türk futbolcu Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış olacak. Çünkü Real Madrid’de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler’in veya Borussia Dortmund’da forma giyen milli futbolcumuz Salih Özcan’ın takımı 1 Haziran’da bu sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak. Bu da demek oluyor ki ilk kez bir Türk futbolcu Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıracak.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu Arda Güler ya da Salih Özcan olacak 1

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE FİNAL OYNAYAN TÜRK FUTBOLCULAR

Daha önce 5 milli futbolcumuz Şampiyonlar Ligi’nde final oynamış ancak kupayı kazanamamıştı.

Bayer Leverkusen formasıyla Yıldıray Baştürk, Bayern Münih formasıyla Hamit Altıntop, Borussia Dortmund formasıyla Nuri Şahin, Atletico Madrid formasıyla Arda Turan ve Inter formasıyla Hakan Çalhanoğlu final oynamış ancak Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıramamıştı.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu Arda Güler ya da Salih Özcan olacak 2
Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu Arda Güler ya da Salih Özcan olacak 3

Spor

Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk futbolcu Arda Güler ya da Salih Özcan olacak” haberine 1 yorum yapıldı.

  • FB Şampiyon FB Şampiyon

    Arda’sı olan kazanır 🙂

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir