Kavurucu sıcaklar geldi! 5 Haziran Çarşamba hava durumu İstanbul, Ankara ve İzmir - Haber Jet

Kavurucu sıcaklar geldi! 5 Haziran Çarşamba hava durumu İstanbul, Ankara ve İzmir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Haziran Çarşamba hava durumu verilerini paylaştı. Kavurucu sıcaklar hafta sonu itibarıyla ülke genelini etkisi altına aldı. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

5 Haziran Çarşamba günü sıcak hava etkisini iyice arttıracak. Haziran’ın gelişiyle yaz mevsimine hızlı bir giriş yaptı. Mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcaklıklardan sonra Meteoroloji verileri yakından takip ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren mevsim normalleri seviyesine ineceği düşünülüyor.

Yurt genelinde güneşli açık bir hava beklenirken Çarşamba günü öğle saatlerinde Kastamonu’nun doğusu, Sinop’un güneyi ile Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin edilmekte.

Hava Forum, Adana’da 42.9 derece ile tüm zamanların Haziran rekoru kırıldığı bilgisini paylaştı. İstanbul’da ise Çarşamba gecesinden itibaren hafif poyraz olacağı ve sıcaklıkların 35 seviyesinden 28-30 derece seviyesine ineceğini ifade etti.

5 Haziran Çarşamba hava durumu nasıl olacak?

5 HAZİRAN HAVA DURUMU İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR

İstanbul

İstanbul’da 5 Haziran Çarşamba günü sıcaklık 31 dereceye kadar çıkacak.

Ankara

Çarşamba günü başkentte parçalı bulutlu bir hava hakim olurken yağış beklentisi yok. Sıcaklığın 33 ila 19 derece arasında seyredeceği bekleniyor.

İzmir

İzmir’de hava açık ve güneşli. Sıcaklığın 38 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Yaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir