Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi bayramdan önce 10-14 Haziran tarihlerinde yatırılacak - Haber Jet

Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi bayramdan önce 10-14 Haziran tarihlerinde yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarının ardından bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan, emekli vatandaşların bayram ödemelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendiği basın toplantısında emeklilere verilecek Kurban Bayramı ikramiyesine ilişkin tarih vererek açıklamalarda bulunmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşan bayram öncesinde emeklilere yapılacak ödemelerin tarihlerini açıkladı.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ BAYRAM ÖNCE YATACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik bayram ikramiyeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan konu ile ilgili resmi X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak.

Bakan Işıkhan, toplamda 42 milyar TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağını belirtti.

Bu kapsamda, 4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran 2024 tarihinde,

4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde,

4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek.

Emekliye ikramiye ne zaman banka hesabına yatar?

Bakan Işıkhan, ayrıca emeklilere yönelik diğer destek ve ödemeler hakkında da bilgi verdi:

Emeklilerimizin refah seviyesini artırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bayram ikramiyeleri, emeklilerimize sağladığımız pek çok desteğin sadece bir parçası.

Bayram ödemeleriyle ilgili olarak emeklilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığını belirten Işıkhan, “Ödemeler otomatik olarak banka hesaplarına yatırılacak. Emeklilerimizin bu süreçte herhangi bir endişe duymalarına gerek yok.” dedi.

Kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir