İstanbul'da piknik yapmanın yasaklandığı alanlar arasında Belgrad Ormanı, Beykoz ormanları, Şile, Çatalca ve Eyüp Ayvant Göktürk Bendi de var - Haber Jet

İstanbul’da piknik yapmanın yasaklandığı alanlar arasında Belgrad Ormanı, Beykoz ormanları, Şile, Çatalca ve Eyüp Ayvant Göktürk Bendi de var

İstanbul Valiliğinin yaptığı duyuruya göre ormanlarda yangın riskinin artması gerekçesiyle 10 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara giriş yasaklandı. İstanbul'da piknik planları iptal olurken Belgrad Ormanı, Beykoz ormanları, Şile, Çatalca ve Eyüp Ayvant - Göktürk bendi ormanlarına giriş detayları araştırılmaya başlandı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle ormanlarda insan hareketliliğinin arttığı gözlemlendi ve bu artışla ormanlarda yangın riski de doğru orantılı olarak arttı. İstanbul valiliği yangınların önlenebilmesi amacıyla bir takım tedbirler aldı.

Güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler, piknik sepetini hazırlarken gelen son dakika haberiyle planlar iptal oldu.

İstanbul’da ormanlara girişler yasaklandı.

İstanbullular tarafından en sık tercih edilen Belgrad Ormanı, Beykoz ormanları, Şile, Çatalca ve Eyüp Ayvant Göktürk bendi ormanları hakkında detayları sorguluyor.

ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Orman yangınlarının geçen yıllarda yaz mevsiminde daha fazla yaşanması sebebiyle İstanbul Valiliği tarafından ormanlara giriş 10 Haziran tarihinden 15 Ekime kadar yasaklandı.

Belgrad Ormanı kapalı mı, giriş yok mu, piknik yasak mı?

İSTANBUL’DA PİKNİK YAPMAK YASAKLANDI MI?

İstanbul’da bulunan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar, yürüyüş alanlarında piknik ve spor gibi faaliyetlerde bulunmak serbest olurken mangal ve semaver gibi her türlü ateş yakmak yasaklandı.

SOKAK HAYVANLARINI BESLEMEK İSTEYENLER İZİN ALACAK

Sokak hayvanlarını beslemek için yasak ormanlara giriş yapmak isteyen vatandaşlar, kimlik bilgilerini ve neredeki ormana giriş yapmak istediklerini Orman İşletme Şefliklerine bildirerek izin alacak.

Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği denetim ekipleri günlük gözetim yapacak. Gerekli hallerde İlçe Kaymakamlığı emriyle kamu ve özel sektör imkanlarını kullanarak yangına karşı müdahalede bulunacak.

Yasaklara uymayan vatandaşlara idari ve adli işlem başlatılacak.

İSTANBUL ORMAN YASAKLARI NE ZAMAN BİTECEK?

10 Haziran’dan itibaren başlayacak olan orman yasakları 15 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek.

İstanbul'da hangi ormanlara giriş yasak?

İlgili Haberler

İSTANBUL’DA MANGAL YAKMAK YASAK MI?

İstanbul’da piknik, mesire alanları ve tabiat parkları gibi alanlarda mangal, semaver gibi her türlü ateş yakmak İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

BELGRAD ORMANINDA MANGAL YAKMAK YASAK MI?

Orman statüsünde olan Belgrad Ormanı’nda yangınları önlemek için mangal yakmak yasaklandı.

NERELERDE ATEŞ YAKMAK YASAK?

Orman Yasası’nın 31. ve 32. Maddesi kapsamında olan köyler, mahalleler, orman içi, orman bitişiği gibi ağaç, dal bitki örtüsü bulunan yerlerde ateş yakmak yasaktır.

İSTANBUL’DA PİKNİK YAPMANIN YASAKLANDIĞI ALANLAR

Orman yangını riskinin artması nedeniyle İstanbul’da ormanlara giriş 10 Haziran’dan itibaren yasaklanan yerler şöyle;

İstanbul’da Piknik Yapmanın Yasaklandığı Alanlar

İstanbul’da Piknik Yapmanın Yasaklandığı Alanlar

İstanbul’da Piknik Yapmanın Yasaklandığı Alanlar

İstanbul’da Piknik Yapmanın Yasaklandığı Alanlar

İstanbul’da Piknik Yapmanın Yasaklandığı Alanlar

İstanbul’da Piknik Yapmanın Yasaklandığı Alanlar

YaşamGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir