Evde sinek ilacı yapılışı, yaz günlerinde sizi kurtaracak! İbn-i Sina’dan asırlık limon kekiği önerisi - Haber Jet

Evde sinek ilacı yapılışı, yaz günlerinde sizi kurtaracak! İbn-i Sina’dan asırlık limon kekiği önerisi

Sıcakların artmasıyla günden güne artan sinek ve sivrisinekleri bitiren doğal ilacı İbn-i Sina asırlar önce şifa kitabında vermiş. Hastalıkları da artıran sivrisinek sokmalarına karşı İbn-i Sina, limon kekiğini önerdi. Kokusuyla insanı bile etkileyen limon kekiğinin diğer faydaları da saymakla bitmez.

Limon kekiği alternatif tıpta zayıflamak için kullanılan çaylardan biridir. Ancak İbn-i Sina, limon kekiğinin haşeraları hem evden hem de vücuttan uzak tuttuğunu söyler. İbn-i Sina şifa kitabında limon kekiğinden bahsederken özellikle kokusunu vurgular.

Limon kekiğinin keskin kokusunun derin uykuyu sağladığının altını çizen İbn-i Sina’dan bir de ilaç önerisi geldi. Asırlar önce şifa kitabında limon kekiği spreyi tarifi veren İbn-i Sina yazın artan kaşınmaların da önüne geçmişti.

Limon kekiği nerede bulunur, nereden alınır? Limon kekiği faydaları neler?

EVDE SİNEK İLACI YAPILIŞI TEK BİTKİ İLE MÜMKÜN

İbn-i Sina bir demet limon kekiği bitkisinin iyice yıkandıktan sonra 5 su bardağı su ile kaynatılmasını tavsiye eder. Kaynatılan limon kekiklerinin farklı bir kap içine alınıp iyice ezilmesini önerir. Krem kıvamına gelen bitkilere bir yemek kaşığı zeytin yağı ekleyip kabı güneş görmeyen bir yerde bir gün boyunca bekletin. Ardından ortaya çıkan suyu bir kutuya koyun.

İbn-i Sina’nın yıllarında sprey olmadığı için hekimlerin piri çözümü suyu elle evin belirli köşelerine dökülmesini tavsiye etmiş. Ancak günümüzde bu durumu sprey kutularıyla yapabilirsiniz. Limon kekiği keskin kokusu sayesinde evlerde sadece sinek ve sivrisinek değil diğer tüm böcek türlerinin türemesini engeller.

İlgili Haberler

Sinekleri yok etmek icin ne yapmali?
saç yağlanmasına limon kekiği ne işe yarar?

EVDE SİNEK İLACI YAPTIĞINIZ ÜRÜN, SAÇ YAĞLANMASINI DA BİTİRİYOR

Limon kekiği bitkisi pencere önlerine konularak da sivrisineklerin eve girişi engellenebilir. Öte yandan limon kekiği suyunu şampuanınıza ekleyerek karıştırabilirsiniz. Bu karışım sayesinde yağlanma ve saç derisi kabuklanması gibi sorunların yaşanma ihtimali düşer. Deri yüzeyinde bakteri mikrop ve enfeksiyona neden olacak durumları engeller. Gözeneklerin hızla kapanmasını sağlayan limon kekiği öte yandan cilt derisinin alt katmanı olan dermis tabakasını da yeniler.

Ev yapımı sinek ilacı nasıl yapılır? Evde cok sinek var ne yapmaliyim?

SİNİR SİSTEMİNİ UYARIR

Depresyon ve stres gibi ruhsal hastalıkların da şifası olan limon kekiği günümüzde uzmanlar tarafından da önerilir. Ontario Guelph Üniversitesi’nin araştırmasında yer alan limon kekiğinin yüzde 70 antidepresan etkisi olduğunu vurguladı. Ancak çok sık koklanmaması gerekiyor. Çünkü limon kekiği bağımlılık yapar.

YaşamEditörün SeçtikleriSağlık

Evde sinek ilacı yapılışı, yaz günlerinde sizi kurtaracak! İbn-i Sina’dan asırlık limon kekiği önerisi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Deniz Deniz

    Evde çok sinek var ne yapmalıyım n iyi sivrisinek ilacı hangisi ben uğraşamam böyle evde yapmakla falan

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir