SJW: LGBT, çeşitlilik, post feminizm, eşitlik... Netflix, Disney ve oyun şirketlerinin çocuk psikolojisini olumsuz etkileyen duygu sömürme yöntemi - Haber Jet

SJW: LGBT, çeşitlilik, post feminizm, eşitlik… Netflix, Disney ve oyun şirketlerinin çocuk psikolojisini olumsuz etkileyen duygu sömürme yöntemi

Batı dünyasında ortaya çıkan SJW savunucuları artıp giderken psikoloji üzerindeki olumsuzlukları da araştırmalara malzeme oluyor.

Batı ülkelerinde yaygınlaşan bir diğer adıyla Toplumsal Adalet Savaşçıları olarak isimlendirilen SJW çocuk psikolojisini olumsuz etkiliyor. Kimi zaman pozitif ayrımcılık olarak hayatımıza giren bu düşünce, kimi zaman transgender ve non-binary kavramlarına göz kırpıyor.

SJW NE DEMEK?

Toplumsal Adalet Savaşçıları diye adlandırılan social justice warrior; feminizm, sivil haklar, trans hakları ve farklılıkların hor görülmemesi için onları destekleyen güçsüzün yanında olan ve karşı çıkanları aşağılayan bir görüş olduğu iddia edildi. Açıklamasına göre masum bir görüş gibi görünen SJW aslında toplumsal psikolojide olumsuzluklara sebep olmakta.

Batılı ülkelerde SJW görüşüne sahip olduğunu düşünen ‘ebeveynler’ en iyi ben bilirimin hakim olduğu tavırlarla çocuk psikolojisini oldukça etkilemekte.

Sjw Düşüncesi çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor! Yaygınlaşan Sjw Düşüncesine Tepkiler

TOPLUMSAL ADALET SAVAŞÇILARI ÇOCUK PSİKOLOJİSİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde X (Twitter) platformunda paylaşılan bir videoda SJW düşüncesi tepki aldı. Videoda çok eşli evlilik ve iki erkek var ancak erkeklerin ikisi de kendini kadın gibi tanıtıyor.

Aile, çocukların cinsiyetine biz karar veremeyiz, diyerek çocuklara bu fikri aşılıyor  ve yeniden non-binary konusu gündeme geliyor.

Yapılan röportajın devamında çocuklar cinsiyetsiz olduklarının altını çiziyor.

Çocuklar belli bir yaşa kadar henüz kendilerini tanımlayamaz iken bazı düşünceleri idrak etmeleri oldukça zordur.

Büyüklerinden ne görürlerse onu doğru kabul eden ve daha çoğu şeyi idrak edip fikir sahibi olamayan konulara çocukların, bu şekilde yönlendirilmesi ve kafalarının karıştırılması birçok kullanıcı tarafından eleştiriye sebep oldu.

Yorumlarda “Küçük yaştaki çocukların yanında erkeğe kadın denilirse çocuk buna yönelir, bunu doğru kabul eder ve öyle davranmaya başlar” sözlerine rastlamak mümkün.

SJW DÜŞÜNCESİNİN OYUNLARA YANSIMASI

Farklılığı savunan ayrımı reddeden bir görüş olduğu söylenilen SJW günümüzde çoğu oyunda yer alıyor. Bu oyunlar neler diyecek olursanız sizin için bu oyunları yazımızın devamında anlattık.

Rockstar Games GTA 6

SJW düşüncesine sahip olduğu düşünülmeyen Rockstar Games ekonomik kaygılar sebebiyle oyun satın alınmazsa düşüncesiyle GTA 6 oyununa Lucia adında bir kadın ana karakter olacak.

The Last Of Us 2

SJW destekçisi Naughty Dog tarafından geliştirilen oyunda farklılıklar derinlemesine işleniyor. Oyuncu karakterlerine göz atacak olursak;

Ellie ve Dina karakterleri lezbiyen,
Jesse Asyalı,
Manny karakteri İspanyol,
Abby karakteri vücudu erkeğe benzeyen kaslı bir kadın,
Mel karakteri Asyalı ve erkek olmak isteyen bir kız.
Oyundaki karakterlere baktığımızda SJW düşüncesini fazlasıyla yansıttığı fark ediliyor. Beyaz ırkın üstünlüğüne karşıtlık olarak diğer ırklara da oyunlarda yer verilmesi olumlu karşılansa da çocukları küçük yaşta olumsuz etkileyecek biseksüel ya da homoseksüel karakterlerin yer alması doğru bulunmuyor.

Uncharted 4: Kayıp Miras

Naughty Dog tarafından yapılan bu oyun feminizm ögeleri taşıyor. Kadının gücünü gösteren bu oyunda; askeri eğitimli bir kadın olan Nadine karakteri, Nathan Drake karakterini hiç hasar almadan dövebiliyor.

Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales oyununda Spider-Man karakterini zenci birey oynuyor. Oyunun başlangıcında ise duvarda bulunan graffiti sanatında “Black Live Matter” yazısı yer alıyor. Daha önceden “Siyah hayatlar da önemlidir.” sloganı bu oyunda “ Siyah hayatlar önemlidir.” olarak değişiyor.

Sjw Düşüncesi çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor! Yaygınlaşan Sjw Düşüncesine Tepkiler

Burada geçen oyunları küçük yaştaki çocukların oynamadığını hepimiz biliyoruz. Kimi durumun pozitif ayrımcılık olarak gündeme gelmesi de bazı toplumları olumlu etkilemekte.

Ancak çoğu izleyici ya da oyuncu bir siyahi Spiderman’in ya da kadın GTA oynanabilir karakterinin samimi gelmediğini de belirtiyor.

Beyaz ırkın üstünlüğünün yıllarca işlenmesinin ardından “tamam siz de varsınız” diyerek oluşturulan karakterler bir yana, cinsiyet değiştirme ve eşcinsel ilişki de yapımlarda sık sık yer alıyor. Şu anda da bunu empoze etmek istiyorlar.

Temiz niyetlerle yola çıkıldığını varsaydığımız bu süreçte, retoriğe hakim anlayışlar büyük zararlar görmekte.

10 – 18 yaş arası, bu oyunları rahatlıkla oynayacak ama henüz kişiliği oturmamış çocukların bir eşcinsel ilişkiye maruz kalması gerekir mi? Bu konunun yorumlarını sizlere bırakıyoruz.

TrendEditörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir