Barda filmi 17 yıl aradan sonra devam filmiyle geliyor! Kasım ayında vizyona girecek film konusuyla tartışmalara neden oluyor - Haber Jet

Barda filmi 17 yıl aradan sonra devam filmiyle geliyor! Kasım ayında vizyona girecek film konusuyla tartışmalara neden oluyor

Yönetmen koltuğunda Serdar Akar'ın oturduğu 2007 yılında vizyona giren Barda filminin devam filmi 17 yıl aradan sonra yeni oyuncularla çekiliyor. Barda vizyona girdiği tarihte içerdiği ağır şiddet sahneleri tartışmalara neden olmuştu. Filmin yeniden çekildiği haberi sonrası sosyal medyada bir kesim heyecanla beklerken bir kesim de içeriğinden dolayı eleştirilerde bulundu. Barda vizyon tarihi ve tartışmalara neden olan konusuna dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Türk sinemasının nadir örneklerinden olan gerilim türünde ve ağır şiddet sahneleri içeren Barda filmi, 17 yıl aradan sonra yeni oyuncularla beyaz perdeye geri dönüyor. Yönetmen Serdar Akar’ın bu sefer proje yaratıcısı olarak yer aldığı filmin hazırlıkları başladı. Konusu itibarıyla tartışmalara konu olan film sosyal medyada çok konuşuluyor. Barda’nın vizyon tarihi, konusu ve oyuncuları araştırılıyor.

BARDA 2 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre yapımcılığını Sky Films ve Yakamoz International üstlendiği Barda 2, 29 Kasım 2024 tarihinde vizyona girecek.

Filmin senaryosunu Cem Özduru ve Ozan Ağaç’ın kaleme aldığı filmin yapımcılığını Emre Oskay ve Bahadır Atay üstleniyor. Yönetmen koltuğunda ise Hande Türkel oturacak.

17 yıl önceki çıkan film gibi oyuncu kadrosunu yine uluslararası cast direktörü Amerikan Film Akademisi ve CSA üyesi olan Harika Uygur oluşturuyor. Filmin oyuncu kadrosu henüz belli değil.

Barda Filmi 17 Yıl Aradan Sonra Devam Filmiyle Geliyor! Kasım Ayında Vizyona Girecek Film Konusuyla Tartışmalara Neden Oluyor

HİKAYESİ GERÇEK Mİ, FİLMİN KONUSU NE?

Filmin hikayesi, 1997 yılında Ankara’nın merkezinde meydana gelen bir olaya dayanıyor.

Ankara Gaziosmanpaşa semtinde gerçekleşen olayda o zamanlar 18 yaşında olan Tunç Erden Akar ve dört arkadaşı 17 saat aralıksız şiddet ve tecavüze uğramıştı.

Olayın failleri Murat Yıldırım, Murat Kandemir, Murat Gökgöz, Ömer Şanlı, Yılmaz Koç, Tahir Yar ve İbrahim Ural yargılandı ve 27’şer yıl ceza aldı. Ancak kısa bir süre sonra Rahşan affı olarak bilinen afla serbest bırakıldı.

Barda Filmi 17 Yıl Aradan Sonra Devam Filmiyle Geliyor! Kasım Ayında Vizyona Girecek Film Konusuyla Tartışmalara Neden Oluyor

Filmin konusu ise şöyle:

Kız ve erkeklerden oluşan bir grup genç, her zaman olduğu gibi arkadaşlarının çalıştığı barda birlikte eğlenmektedir. Kapanış saatinde içeri giren beş kişiden oluşan tekinsiz görünümleriyle kaygı uyandıran beş kişi, barda oturmak ister ve içki söyler.

Bu beş kişi, aldıkları alkol ve uyuşturucularla gerilimi arttırır ve barda bir kavga çıkar. Ardından orada bulunan gençleri de rehin alarak sabaha kadar şiddet, işkence ve tecavüzde bulunur. Failler hayatlarındaki her şeyin intikamını ve sorgulamalarını rehin aldıkları gençler üzerinden sürdürür.

BARDA 2 KONUSU

Devam filminin çekileceği duyurulmasının ardından filmin konusu ve oyuncu kadrosu merak edilmeye başlandı. İlk filmde yaşanmış bir olaydan esinlenilen Barda filmin ikincisinde nasıl bir konu işleneceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Barda Filmi 17 Yıl Aradan Sonra Devam Filmiyle Geliyor! Kasım Ayında Vizyona Girecek Film Konusuyla Tartışmalara Neden Oluyor

FİLME GELEN ELEŞTİRİLER

2007 yılında yayınlanan ilk film için olayın mağdurlarından Tunç Erden Yakar, Serdar Akar’a fikri alınmadan film çekildiği için kırgın olduğunu açıklamıştı.

Mağdurlar için  tetikleyici olacağını düşünen kesim tarafından film eleştirilmişti.

Yeniden çekiminin gündeme gelmesinin ardından sosyal medyada filmin konusunun nasıl işleneceği ve 2024 yılında bu türde bir filmin neyi temsil ettiğine dair konular tartışılıyor.

Hikayesi, gerçek bir olaya dayanan Barda filmi 26. İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde “bugüne kadar yapılmış en sert Türk filmi” olarak sunuldu.

Editörün SeçtikleriFilm DiziTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir