Diş eti çekilmesine kekik mucizesi! 5 dakika kaynatıp günde 3-4 kez gargara yapın - Haber Jet

Diş eti çekilmesine kekik mucizesi! 5 dakika kaynatıp günde 3-4 kez gargara yapın

Günümüzde yaygın olarak görülen diş eti enfeksiyonlarından olan diş eti çekilmesi büyük ölçüde önlenebiliyor. İlerleyen yaş ile birlikte artabilen diş eti çekilmelerini önlemek için bazı doğal yöntemlerden de yararlanabilirsiniz. Diş eti çekilmelerine şifa deposu kekikten yararlanabilirsiniz. İşte diş eti çekilmelerine uygulayabileceğiniz kekik kürü ve kekik gargarası...

Diş eti dokusunun ve kemiğin diş köklerinden geri çekilmesiyle meydana gelen diş eti çekilmesi birçok kişinin dert yakındığı diş hastalıklarından biridir. Hem diş sağlığa zarar veren hem de ağız bölgesinde kötü bir görüntüye neden olan diş çekilmelerine karşı erken önlem alınması önem taşıyor. Çünkü bu durum  dişlerinizin hassasiyetine, diş eti kanamasına ve hatta diş kaybına bile yol açabilir.

Diş eti çekilmesi kök yüzeyinin açığa çıkması ihtimali ilerleyen yaşla beraber artsa da çevresel ve genetik faktörlere bağlı olarak erken  yaşta çekilmeler de görülebilir.

Diş eti çekilmesi tedavi edilmez ise hastaların dişleri öncellikle sallanmaya başlar. Dişlerdeki bu sallanma diş kayıplarının habercisidir.  Bu riskler göz önüne alındığında  bu rahatsızlık çok fazla ilerlemeden tedavi edilmelidir.

Diş Eti çekilmesine Kekik Mucizesi! 5 Dakika Kaynatıp Günde 3 4 Kez Gargara Yapın

Hafif diş eti çekilmesi tedavisinde öncelikle diş hekimi etkilenen bölgede diş ve kök yüzeyinde oluşan plak ve tartarı temizler. Diş eti çekilmesi sonucunda dişler ve diş eti çizgisi arasında “cepler” veya boşluklar oluşur. Boşluklara, hastalığa neden olabilecek bakteriler kolayca birikebileceğinden dişin kök yüzeyi bakterilerin tutulmasını zorlaştırmak için pürüzsüzleştirilir.

Gerekli durumlarda ise hastalar diş hekimi tavsiyesi ile antibiyotik kullanılabilir. Diş eti çekilmesi kemik kaybı boyutunda ise hastalar için diş eti ameliyatı gerekebilir.

Dişleri destekleyen doku ve kemik yapıları ciddi şekilde hasar görebileceğinden hastaların kullandıkları diş fırçalarına dikkat etmeleri ve ağız sağlığı konusunda dikkatli olmaları gereklidir.

Diş Eti çekilmesine Kekik Mucizesi! 5 Dakika Kaynatıp Günde 3 4 Kez Gargara Yapın

Tüm yöntemlerle birlikte diş eti çekilmelerine karşı doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

Antiseptik ve anti-enflamatuar özellikleriyle bilinen kekiğin diş eti çekilmesine karşı faydalarından yararlanabilirsiniz.  Kekik özütünün diş eti iltihabı ve plağı azaltmada yardımcı bir görev üstleniyor.

Diş Eti çekilmesine Kekik Mucizesi! 5 Dakika Kaynatıp Günde 3 4 Kez Gargara Yapın

DİŞ ETİ ÇEKİLMELERİNE KARŞI KEKİK GARGARASI YÖNTEMİ

Diş eti çekilmesi için kekik kullanmanın en yaygın yollarından biri de gargara yapmaktır. Sadece iki malzeme ile zahmetsizce bu gargarayı hazırlayabilirsiniz.

Diş eti çekilmesi için 1 bardak suyun içerisine 2 kaşık kekik koyup 5 dakika kadar kaynatın. Karışım ılıdıktan sonra günde 3 kere veya 4 kere 30 saniye boyunca gargara yapın.

Aynı işlemi 3 yada 4 hafta tekrarlayarak diş çekilmelerine karşı kekik kürünün mucizevi faydalarından yararlanabilirsiniz.

SağlıkYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir