Samsung’dan sonra Xiaomi’de gönderme yaptı! Apple iPad Pro reklamına yapılan gönderme olay oldu - Haber Jet

Samsung’dan sonra Xiaomi’de gönderme yaptı! Apple iPad Pro reklamına yapılan gönderme olay oldu

Apple'ın özür dilediği ve eleştirilen reklam kampanyası teknoloji dünyasında yankı uyandırmaya devam ediyor! Xiaomi ve Samsung'un bu fırsatı değerlendirmesiyle sektördeki rekabetin eğlenceli ve esprili boyutları dikkat çekti.

Apple’ın yeni M4 işlemcili iPad Pro’su için hazırladığı “Crush” reklamı teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Sanatçıların ve içerik üreticilerinin kullandığı araçların hidrolik presle ezilmesini konu alan reklam, kullanıcılar tarafından büyük tepki aldı ve birçok kişi tarafından yaratıcı profesyonellere hakaret olarak değerlendirildi.

*Apple’ın Crush reklamı.

Aldığı olumsuz tepkilerden sonra Apple nadir görülen bir adım atarak özür diledi ve reklamın televizyon yayınını iptal etti. Fakat Tim Cook’un X hesabında video izleyebileceğiniz gibi hala duruyor.

Bu olayın ardından Samsung çarpıcı bir hamle yaptı. “UnCrush” etiketiyle Galaxy Tab S9 için eğlenceli bir reklam yayınladı. Reklamda “Yaratıcılık yok edilemez. Biz yaratıcılığı asla ezmeyeceğiz” diyerek Apple’a ince bir gönderme yaptı. Samsung’un bu hamlesi sosyal medyada büyük ilgi gördü. Özellikle de yıllardır süren sessiz Samsung-Apple savaşı da Samsung sevenleri ve Apple sevenleri tekrar bir tartışmaya da götürdü.

*Samsung’un UnCrush reklamı.

Şimdi ise Xiaomi sahneye çıktı! Çinli teknoloji devi “Cinematic Vision” başlığıyla kısa bir video paylaştı ve “Çok Yakında!” mesajını verdi. Xiaomi’nin bu merak uyandıran hamlesi Apple’a yönelik daha büyük bir gönderme içeren uzun bir video serisinin başlangıcı olarak yorumlandı.

*Xiaomi’nin Cinematic Vision reklamı.

Apple’ın reklam kampanyasıyla başlayan bu eğlenceli atışmalar teknoloji devleri arasındaki rekabetin yaratıcılığını da tüketicilere gösterdi. Tüm olanların ardından teknoloji meraklıları Apple’ın bu duruma nasıl bir yanıt vereceği sabırsızlıkla bekliyor.

TeknolojiGündemTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir