O geliyor, özel ders gidiyor! Yapay zeka canlı öğretmenlik yetenekleriyle matematik problemlerini çözüyor - Haber Jet

O geliyor, özel ders gidiyor! Yapay zeka canlı öğretmenlik yetenekleriyle matematik problemlerini çözüyor

OpenAl yeni güncellemesi olan GPT-4o modeli 2 gün önce tanıtıldı. Toplantıda bu modelin duygularla konuşması, karşısındaki kişinin ses tonuna göre cevap vermesi, bir matematik sorusunu anlatarak çözmesi hatta birisi sözünü kesmesine bile izin verdiği görüldü. Her filminde hissetmeye başladığımız Chat GPT-4o özellikleri nedir, nasıl hesap açılır, ücretli mi, işte bunlara da tanıtımda değinildi.

Geçtiğimiz günlerde X (Twitter) platformunda paylaşılan video hayrete düşürdü. Videoda yapay zeka, matematik problemini çözemeyen bir öğrenciye canlı öğretmenlik yaparak problemi anlattı.

GPT-4o ÖZELLİKLERİ

OpenAl’ın en yeni güncellemesi olan GPT-4o, yeni nesil yapay zeka olarak tanıtıldı. Ses, görüntü ve metin bilgilerini gerçek zamanlı işleyerek kullanıcılarla doğal konuşmalar yapmasının yanı sıra sesli iletişim kuracak.

İnsana özgü yeteneklere sahip olan bu model ile yapay zekayla değil de insanla konuşuyormuş izlenimi bırakıyor. İnsana özgü hataları yapabiliyor; detone olmak, hayvanlara karşı insan gibi tepki verebiliyor, ne giydiğini ve nerede olduğunu anlayabiliyor.

YAPAY ZEKANIN DUYGUSAL YÖNÜ ÇOK KONUŞULDU

Sadece sese göre değil kameradaki görüntülere de yorumlarda bulunacak GPT-4o kullanıcılarla yapay zeka gibi değil karşılarında gerçek bir insan varmış gibi konuşma yapacak. Ayrıca duygusal durumları da algılayabilecek.

BULUNAN ORTAMA ADAPTE OLACAK

Chat GPT-4, bulunan ortamı gösterdiğinizde buna uyum sağlayarak sizinle konuşma yapabiliyor. Örneğin hastane ortamı gösterdiğinizde geçmiş olsun dilekleri iletirken, pasta gösterildiğinde doğum günü kutluyor.

BU MODEL ÜCRETSİZ OLACAK

Yapay zeka rekabetinden dolayı Chat GPT-4 modeli, OpenAL modeli daha önce ücretliyken bu model ücretsiz olarak birçok kullanıcının 50 dilde erişimine açılacak.

MATEMATİK PROBLEMİ ÇÖZEBİLİYOR

GPT-4o modeli akıcı konuşarak matematik problemleri çözmede yardımcı oluyor. Geçtiğimiz günlerde X platformunda paylaşılan bir videoda yapay zekanın bir öğrenciye matematik problemini çözerken canlı öğretmenlik yaptığı görüldü. Kullanıcıları hayrete düşüren bu yapay zeka matematik kolaylaştıracak gibi görünüyor.

TeknolojiEditörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir