Ziraat Türkiye Kupası altın mı? ZTK ve madalyaları değerli iki madenden yapılmış - Haber Jet

Ziraat Türkiye Kupası altın mı? ZTK ve madalyaları değerli iki madenden yapılmış

Ziraat Türkiye Kupası’nın 62. finali 23 Mayıs Perşembe Beşiktaş ile Trabzonspor arasında yapılacak. Finalde bir takım Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi olacak. Aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan takımın futbolcularına altın kaplama madalya verilecek. Ekranlardan Ziraat Türkiye Kupası’nı görenler ZTK’nın gümüş veya altın olduğu yorumlarında bulunuyor. İşte Ziraat Türkiye Kupası’nda kullanılan kıymetli madenler…

23 Mayıs Perşembe günü oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçı finaline saatler kaldı. Bu sezon heyecan dolu mücadelelere sahne olan Ziraat Türkiye Kupası maçları artık sona eriyor. Kupa Perşembe akşamı bir takımın ellerinde yükselecek.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ALTIN MI?

Ziraat Türkiye Kupası altın değildir. Kupa, 925 ayar gümüşten yapılmıştır ve toplam 8 kilogram 300 gram ağırlığındadır.

Ziraat Türkiye Kupası’nın gövdesi gümüşten imal edilirken, kaidesi ahşap malzemeden üretilmiştir. Kupanın ön kısmında TFF’nin logosu ve “Ziraat Türkiye Kupası” yazısı yer alır. Kupanın arka kısmında ise turnuvayı kazanan takımın ismi ve kazandığı yıl yazılır.

Kupanın tasarımı, Türk kültürüne ve futbol geleneğine atıfta bulunur. Gümüş metal, Türkiye’nin zengin tarihi ve mirasını temsil ederken, ahşap kaide ise futboldaki sağlamlığı ve dayanıklılığı simgeler. Kupadaki logolar ve yazılar ise turnuvanın önemini ve prestijini vurgular.

ZTK altından mı? ZTK kupası içi altın mı?

Ziraat Türkiye Kupası’nın özellikleri şu şekildedir:

  • Boyu: 50 cm
  • Gövde çapı: 33 cm
  • Ayak çapı: 28 cm
  • Kol çapı: 52 cm
  • Kol içi boş çevirme, Kare 12 cm ebat
  • Kupa içi 24 ayar saf altın kaplama

Ziraat Türkiye Kupası altın mı?

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MADALYALARI GERÇEK ALTIN MI?

Ziraat Türkiye Kupası’nda kupayı kazanan takım futbolcularına dağıtılan madalyaların gerçek saf altından mı ya da gümüşten mi yapıldığı merak ediliyordu.

ZTK madalyaları gerçek altın mı?

Ziraat Türkiye Kupası finalinde dağıtılan madalyalar 75 mm çapında, 9 mm kalınlığında pirinç üzeri 8 ayar altın ve gümüş kaplamadır.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir