e-Devlet kaza tutanağı oluşturma ve sorgulama mobil uygulamaya geldi - Haber Jet

e-Devlet kaza tutanağı oluşturma ve sorgulama mobil uygulamaya geldi

E-Devlet uygulamasına gelen yeni hizmet araç sahiplerini sevindirdi! Artık kaza sonrası tespit tutanağı E-Devlet üzerinden ilgili birimlere aktarılabilecek. Bu sayede vatandaşlar mağduriyetlerini çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gidererek hemen sonuç alabilecekler.

E-Devlet mobil uygulamasına eklenen yeni bir hizmet trafik kazası sonrası vatandaşların işini oldukça kolaylaştıracak! Artık trafik kazası tespit tutanağı e-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde doldurulabilecek.

Kaza sonrası yaşanan bürokratik süreçler kazazedelerin stresini daha da artırıyor. Bu sebeple de E-Devlet’in sunduğu yeni hizmet sayesinde kaza tespit tutanağının online olarak doldurulması büyük bir avantaj. Bu uygulama vatandaşlara büyük bir kolaylık sunarak süreçlerin hızlanmasını sağlayacak.

E Devlet Mobil Uygulamaya Yeni Bir Hizmet Eklendi: Kaza Tespit Tutanağı Oluşturma

E-Devlet ”Kaza Tespit Tutanağı” hizmeti nedir?

E-Devlet mobil uygulaması vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için sürekli olarak güncelleniyor. Son güncelleme ile birlikte “Kaza Tutanağı” hizmeti de uygulamaya entegre edildi.

Artık vatandaşlar iOS ve Android platformlarındaki e-Devlet mobil uygulamasını kullanarak trafik kazası tespit tutanağı oluşturabilecekler. Hatta bu hizmet dijitalleşen dünyada Türkiye’nin attığı önemli adımlardan biri diyebiliriz.

E Devlet Mobil Uygulamaya Yeni Bir Hizmet Eklendi: Kaza Tespit Tutanağı OluşturmaE-Devlet’ten Kaza Tespit Tutanağı nasıl dolduruluyor?

Yeni hizmeti kullanmak için öncelikle e-Devlet mobil uygulamasının en son sürümünü indirip yüklemek gerekiyor. Kullanıcılar profil bilgilerini güncelledikten ve iki aşamalı doğrulamayı aktif hale getirdikten sonra “Kaza Tutanağı” hizmetine erişim sağlayabilirler.

Arama çubuğuna ”Kaza Tespit Tunanağı” yazdıldığında ilgili hizmet seçenekleri ekrana gelecek. Ardından uygulama üzerinden kaza ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi gerekiyor.

Kazaya karışan araçların ruhsat bilgileri, kazanın oluş şekli, kaza fotoğrafları ve sigorta bilgileri tutanağa uygulamadan eklenmeli. Tüm bu bilgilerin girilmesinin ardından tutanak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne iletilmiş oluyor ve işleme alınıyor.

E Devlet Mobil Uygulamaya Yeni Bir Hizmet Eklendi: Kaza Tespit Tutanağı OluşturmaTrafik kazaları sonrası artık süreç hızlanacak

Bundan sonra E-Devlet üzerinden doldurulan kaza tespit tutanakları doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne aktarılacak.

Bu sayede sigorta şirketleri kazadan hızlı bir şekilde haberdar olacak ve gerekli hasar tespiti ile tazminat ödemeleri daha kısa sürede gerçekleştirilebilecek.

E-Devlet’e gelen yeni hizmet özelliği sürücülerin hayatını kolaylaştırmakla kalmayıp aynı zamanda da sigorta süreçlerinin de daha verimli işlemesini sağlamış oluyor. Kaza sonrası raporlama işlemleri artık online olarak takip edilip ve bürokratik engellerin önüne geçilmiş olacak.

Trafik kazası sonrası yaşanan stresli süreçler artık e-Devlet ”Kaza Tespit Tutanağı” özelliği sayesinde daha hızlı ve kolay bir şekilde çözüme kavuşacaktır.

Son DakikaGündemTeknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir