Zehra Güneş Milletler Ligi (VNL) kadrosunda yer almayacak - Haber Jet

Zehra Güneş Milletler Ligi (VNL) kadrosunda yer almayacak

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin ikinci haftasını ABD'de 4'te 4 galibiyetle tamamlarken takımın yıldız oyuncusu Zehra Güneş'ten üzücü haber geldi. Teksas'ta üçüncü maça çıkmadan önce antrenmanda dizini sakatlayan Güneş, tedavisi ve maça çıkabilme durumu hakkında Instagram hesabından paylaşım yaptı.

A Milli Kadın Voleybol takımımız namağlup ülkeye dönerken sakatlıklarla başlanılan Milletler Ligi’nde Zehra Güneş’in son iki maça çıkmadığı ve koltuk değnekleriyle salona geldiği fark edilmişti. Güneş’in sağlık durumu ve kadroda yer alıp almayacağı ise belli oldu.

ZEHRA GÜNEŞ NEDEN OYNAMIYOR?

TRT Spor muhabiri Enes Yalnız, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Zehra Güneş’in antrenman esnasında dizinden ufak bir sakatlık geçirdiği ve tedavisine Türkiye’de devam edileceği açıklanmıştı.

Maçlar devam ederken 24 yaşındaki yıldız orta oyuncunun VNL 3. hafta kadrosunda yer almayacağı ancak Olimpiyatlara hazır geleceği bilgisi paylaşıldı.

Zehra Güneş Instagram hesabından sakatlığına dair açıklama yaptı. Amerika’da yaşadığı sakatlık nedeniyle üzüntüsünü paylaşan Güneş,

“İlk şoku atlattıktan sonra, hissettiğim güçlü sevgi ve sonsuz destek duygusu beni bambaşka duygulara götürdü. Ne kadar teşekkür etsem, şükretsem azdır.” sözleriyle kendisine desteklerini ileten hayranlarına teşekkürlerini dile getirdi.

Her geçen gün daha iyi olduğunu belirten yıldız oyuncu, “Paris’te takımımla birlikte olacağıma yürekten inanıyorum.” dedi.

Zehra Güneş neden oynamıyor?

Sakatlığı nedeniyle Çin etabında kadroda yer almayacak.

Dünya voleybolunda en iyi orta oyuncular arasında yer alan Zehra Güneş, geçtiğimiz sezon kulüp takımı VakıfBank’ta da omuz sakatlığı nedeniyle zor bir süreç yaşamış, son bir ay maçlara çıkamamıştı.

Omuz sakatlığının tedavisi için sezon bitimi kısa bir süre İtalya’ya giderek orada tedavi görmüştü.

Milletler Ligi’nin ilk etabında Antalya’da oynanan Japonya maçında da oynamamıştı.

İlgili Haberler

Zehra Güneş Milletler Ligi (vnl) Kadrosunda Yer almayacak

ZEHRA GÜNEŞ KİMDİR?

7 Temmuz 1999 yılında İstanbul’da doğan Zehra Güneş, voleybola 12 yaşında VakıfBank altyapısında başladı. İki yıl üst üste yıldız ve genç kategorilerinde şampiyonluk yaşadı.

15 yaşında bir sezonluğuna İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a kiralandı. Ardından geri Vakıfbank’a döndü. 2016 – 2017 sezonunda bu sefer Beşiktaş’a kiralandı.

Ardından kulübüne geri dönen Güneş, 2018 yılından bu yana VakıfBank A Takımı’nda oynamaktadır. VakıfBank formasıyla pek çok rekora imza atan 24 yaşındaki sporcu milli takımda da benzer başarıyı devam ettirdi.

Zehra Güneş Milletler Ligi (vnl) Kadrosunda Yer almayacak

Milli takım kariyeri 2015 yılında U18 ile başladı. Ardından sırasıyla U20, U19, U23 takımlarında yer alan yıldız sporcu 2018 yılından itibaren A Milli Takım forması giymeye başladı.

Filenin Sultanları Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kadrosunda yer aldı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 yazında hem FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi’nde hem de 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Zehra Güneş ise iki turnuvanın da en iyi orta oyuncusu oldu.

“Türk duvarı” lakaplı yıldız voleybolcunun Instagram’da 3.9 milyon takipçisi bulunmakta.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir