ABD'nin Filipinlere yerleştirdiği füzelere Çin'den uyarı: Bölgesel barışı ciddi şekilde baltalıyor - Haber Jet

ABD’nin Filipinlere yerleştirdiği füzelere Çin’den uyarı: Bölgesel barışı ciddi şekilde baltalıyor

ABD'nin Filipinler'e yığınak yaptığı, füzeler yerleştirdiği öğrenildi. Reuters'ın haberine göre ABD'nin orta menzilli füze sistemini Nisan ayındaki askeri tatbikatlar sırasında Filipinler'in kuzeyine konuşlandırdığı öğrenildi. Yayılan haberler olası bir Amerika Çin savaşının hazırlığı olarak düşünüldü.

ABD’nin Filipinler’e mühimmat yerleştirmesinin ardından Amerika’nın Çin savaşına hazırlandığı hususunda sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Çin Savunma Bakanlığı, ABD’nin yerleştirdiği orta menzilli füze sistemini güçlü bir şekilde kınadı ve bunun “bölgeye büyük savaş riskleri getirdiğini” söyledi.

AMERİKA ÇİN SAVAŞI MI OLACAK?

ABD geçtiğimiz ay askeri tatbikatların bir parçası olarak Typhon füze sistemini Filipinlere yerleştirdiğini söylemişti. Filipin ve ABD ordusu tatbikat esnasında füze sistemini ateşlemedi ancak yapılan açıklamada 40 tonluk sistemin hava yoluyla taşınırlığını test etmek amacıyla gönderildiği öğrenildi.

Reuters’ta yer alan habere göre Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Wu Qian, Pekin’de düzenlenen basın toplantısında konuştu. Çin’in tetikte olduğunu söyleyen Çin sözcüsü, ilk olarak Hint-Pasifik bölgesinde olan konuşlandırmaya karşı çıktıklarını ve tetikte olduklarını ifade etti.

ABD ÇİN savaşı ne zaman oldu?

Çin, ABD’nin Filipin’de uyguladığı ve yerleştirdiği füzelerin bölgesel barışı “ciddi şekilde baltaladığını” açıklayarak yerleştirilen orta menzilli füzelerin Soğuk Savaş’ın stratejik ve saldırı silahları olduğunu belirtti.

Filipinli askeri yetkili, Cuma günü füze sisteminin Filipinlerde olduğunu doğruladı ancak nerede konuşlandığını ve ne kadar süre kalacağına dair detay vermedi.

Bu yıl içerisinde 16 bin Filipinli ve ABD askeri tatbikatlara katıldı. Bu yıl içerisinde süren tatbikatlarda Çin’i rahatsız etmişti. ABD’li yetkililer ise tatbikatların kendi kuvvetleri arasındaki birlikte çalışmayı arttırma amaçlı olduğu ve üçüncü bir ülkeye yönelik olmadığını açıklamıştı.

DünyaGündem

ABD’nin Filipinlere yerleştirdiği füzelere Çin’den uyarı: Bölgesel barışı ciddi şekilde baltalıyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Belinay Belinay

    Artık savaş olmasın z kuşağının görmediği kalmadı

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir