Şut bile atılmayan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike iddiası! TFF inceleme başlattı - Haber Jet

Şut bile atılmayan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike iddiası! TFF inceleme başlattı

Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan TFF 2. Lig Beyaz Grup maçında şike yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Maçı iki takım da şut çekmeden tamamladı ve maç 0-0’lık golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın beraber bitmesinin ardından Ankaraspor ligi 57 puan ile 6. tamamlayıp play-off’a kalmaya hak kazanırken, Nazilli Belediyespor ise aldığı bir puanla kümede kalmayı garantiledi.

Beraberlik skorunun her iki takıma da fayda sağladığı maçta hiç şut çekilmemesi ve maçın 90. dakikasında Nazilli Belediyespor’un atak geliştirmek istemesi sonrası Ankarasporlu futbolcuların tepkisi kafalarda soru işareti oluşturdu.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike iddiası

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının golsüz eşitlikle bitmesi Nazilli Belediyespor’un kümede kalmasını garantilemiş ve kümede kalma mücadelesi veren Kömürspor’un bu hafta oynadığı maçı 3-2 kazanmasına rağmen küme düşmesine neden olmuştu.

Şut bile atılmayan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike iddiası! TFF inceleme başlattı 1

Bir Zonguldak ili takımı olan Kömürspor’un küme düşmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz olay ile ilgili resmi X hesabından paylaşım yaparak tepkisini dile getirdi.

Yavuzyılmaz paylaşımında ” Bugün 2.Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor-Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır. Bunun bir sonucu olarak Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür. Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor! Konunun takipçisi olacağım!” ifadelerini kullandı.

TFF’den inceleme kararı

TFF, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı ile ilgili şike iddialarının ardından inceleme başlattı.

Peki süreç nasıl işleyecek?

TFF Hukuk Kurulu öncelikle incelemede bulunacak ve şike iddialarını doğrular nitelikte bulgulara ulaşılırsa dosya Etik Kurulu’na sevk edilecek. Ardından yasal süreç başlamış olacak.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir