5,5 yıldır kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi hayatını kaybetti - Haber Jet

5,5 yıldır kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi hayatını kaybetti

16 yaşında olan Esila Tüfekçi, Ankara'da 5,5 yıldır kalp nakli bekliyordu. Tüm Türkiye'nin seferber olduğu küçük kız için beklenen gün gelmişti. Bugün sabah saatlerinde Ankara'da ameliyata giren kalp nakli bekleyen Esila'dan acı haber geldi.

Uzun zamandır hastalık ile savaşan ve kalp nakli bekleyen Esila, 1 ay önce ECMO cihazına (Ekstrakorporal membran oksijenizasyonu) bağlandı.

Adana’dan beklenen haberin gelmesiyle beraber Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ambulans ile Ankara’ya getirildi. 10 saate yakın ameliyatta kaldıktan sonra durumunun kritik olduğu ve önümüzdeki 48 saatin beklenmesi gerektiği söylenmişti.

5,5 yıldır kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi hayatını kaybetti 2

Operasyonun ardından acı haber ile yüreklerimiz yandı. Cenazesi yarın öğle namazının ardından Sahil Camii’nde kılınacak ve Derepazarı ilçesinde olan Eriklimanı mahallesinde yer alan mezarlığa defnedilecek.

Rize’de yaşayan Esila’nın sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından “Rize evladına sahip çıkıyor” sloganı ile bir kampanya başlatılmıştı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda organ bağışı etkinliğinin düzenlenmesi de ses getirmişti.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir