Slovenya'nın Maribor takımı mor ve sarı renkleri ile PrvaLiga liginde yer alıyor - Haber Jet

Slovenya’nın Maribor takımı mor ve sarı renkleri ile PrvaLiga liginde yer alıyor

Hull City’nin sahibi olan Acun Ilıcalı, satın alacağı yeni takımı duyurdu. Maribor'un hangi ligde yer aldığı ve nerenin takımı olduğu da gündemde yer aldı. İşte Slovenya'da yer alan başarılı takım hakkında bilgiler...

Hull City’i almasıyla gündeme gelen Ilıcalı, Sportklub’a açıklamalarda bulundu ve satın alacağı yeni futbol takımını açıkladı. NK Maribor takımı ise merak ediliyor.

Ilıcalı’nın yeni hedefinin NK Maribor olduğu öğrenildi. Takım, Slovenya’daki Maribor şehrini temsil ediyor ve sarı- mor renklerine hakimdir. 12 Aralık 1960 yılında kuruldu ve halen faaliyete devam ediyor.

PrvaLiga’dan hiç düşmemiş takım olarak adlandırılıyor ve Pokal Nogometne zveze Slovenije’yı 6 defa kazandı. Slovenya Ligi’ni ise 9 defa kazandı. Slovenya Süper Kupası’nı bir kez alan takım, 1990’lar ile 2000’lerin ilk yıllarını en başarılı dönem olarak adlandırıyor.

Slovenya'nın Maribor takımı mor ve sarı renkleri ile PrvaLiga liginde yer alıyor 2

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılan ilk Slovenya kulübü olarak da bilinen takım Başkent Ljubljana ekibi Olimpija ile ezeli rakiptir.

Takım, formalarında hep mor rengini kullanırken şimdilerde evinde mor, deplasmanda ise sarı forma ile sahaya çıkmaktadır. Bu nedenle Morlar ve Menekşeler olarak anılıyor. Forma sponsoru ise Adidas’tır.

Slovenya'nın Maribor takımı mor ve sarı renkleri ile PrvaLiga liginde yer alıyor 3

Ilıcalı’nın alacağı takımı şu sözlerle açıkladı:

“Çünkü büyük bir potansiyele sahip harika bir spor ülkesi olduğunuzu fark ettim. Burası spora karşı çok olumlu yaklaşımı olan bir ülke, birçok küresel spor dalında büyük yıldızlara sahipsiniz, spor sizin için çok önemli bir konu. Her şeyden önce futbolda bile çok fazla yeteneğiniz var. Slovenya’daki hangi kulübün bize en uygun olduğunu araştırdıktan sonra bu kulübün Maribor olduğuna karar verdik. Geçen hafta Maribor’daydım, şehri, stadyumu ve kulübü yöneten insanları gerçekten çok sevdim. Biliyorsunuz bu sene Avrupa’da Maribor’un rakibi Fenerbahçe’ydi. Muhabir olduğum dönem Maribor, Beşiktaş’a karşı oynuyordu. O zaman bile Türk medyasına Maribor’la ilgili haber yapıyordum. Diğer kulüplere de saygı duyuyorum, Mura çok başarılı, Olimpija Avrupa’da da büyük bir isim ama Maribor da öyle. İki ay boyunca araştırdık ve düşündük ama sonunda bir karar verilmesi gerekiyor. Şimdi ise takım ve ben bu projenin harika taraftarlarla, harika insanlarla ve harika bir şehirle doğru proje olduğu konusunda kararlıyız”

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir