Bakan Özhaseki müjde verdi: Tam 200 bin konut tamamlanıyor - Haber Jet

Bakan Özhaseki müjde verdi: Tam 200 bin konut tamamlanıyor

Bakan Özhaseki, müjdeyi verdi. Deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek. Geçtiğimiz 1,5 ayda depremden etkilenen illerde 76 bin kalıcı konutun teslimi gerçekleşmişti. Bu sene 2024 yılının sonuna kadar 200 bin konutun teslimi için kollar sıvandı. Her ay 10- 15 bin gibi bir sayıda da evlerin teslimi gerçekleşecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi  tanıtımında müjdeyi duyurdu.

Ankara’da İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde konuşan Özhaseki, sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini açıkladı.

Bakan Özhaseki müjde verdi: Tam 200 bin konut tamamlanıyor 2

HER AY 10- 15 BİN KONUT ANAHTAR TESLİM

Asrın felaketinden sapasağlam çıkan TOKİ konutları deprem bölgesinde yükselmeye devam ediyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinde felaketin izleri siliniyor.

Bakan Özhaseki, “Sene sonuna kadar 200 bin konutun teslimatını yapacağız. Her ay 10- 15 bin gibi bir sayıda da evlerimizi teslim etmeye devam edeceğiz.” diyerek bölge mağdurlarına güzel haberi verdi.

Doğal afetlerden zarar gören bölgelerde konut, altyapı ve kamu hizmetleri planlama, inşa etme, yenileme gibi çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bakan Özhaseki müjde verdi: Tam 200 bin konut tamamlanıyor 3

4 BİN 333 KÖYDE KONUTLAR YÜKSELİYOR

Bölgede şu an da bin 240 yerde şantiye bulunuyor.

110 bin kişilik gece gündüz çalışan bir ordu ile çalışmalar sürüyor.

4 bin 333 köyde, köy evi yaparken 30, 70, 100 gibi rakamlarda yıkılmış olan köy evleri çelik karkastan depreme daha dayanıklı ve dirençli bir şekilde yapılıyor.

TOKİ aynı zamanda, binaların deprem gibi doğal afetlere dayanıklı olmasını gerektirdiği alanlarda, projelendirme ve uygulamaların kendi standartları doğrultusunda yapılmasına da katkı sağlıyor.

Tamamlanan evler hak sahiplerine etap etap teslim edilecek.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir