59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu, Frank van den Broek kazandı - Haber Jet

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu, Frank van den Broek kazandı

2024 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı yağmur engeline takıldı. TUR 2024 8. etabı olan İstanbul etabı olumsuz hava şartları nedeniyle nötralize edildi.  Planlanan güzergahta 5 yerine 1 tur atarak parkur tamamlandı.  Bu yıl 59. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun galibi Frank van den Broek oldu.

Pedallar TUR 2024 için çevrildi, dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun  organizasyonun 59’uncusunda kazanan isim belli oldu.

Bisikletçiler; Antalya, Muğla, Aydın, Manisa ve İzmir’den geçen parkurların ardından final etabı için bugün İstanbul’a geldi. Bugün İstanbul’da etkili olan yağışlı hava nedeniyle TUR 2024 İstanbul etabı, nötralize edildi. Bisikletçiler, yine planlanan güzergahta pedal çevirdiler ancak Caddebostan Sahili’nde 5 yerine 1 tur atarak  Sultanahmet Meydanı’nda parkuru tamamladılar.

Beşiktaş Meydanı’ndan başlayan turun startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz birlikte verdi.

Bisiklet Turu’nun birincisi Dsm-Firmenich PostNL sporcusu Frank van den Broek oldu. Van den Broek, toplamda 25 saat 53 dakika 9 saniye süren performansıyla “Turkuaz Mayo”yu kazandı.

İkinciliği Terengganu Takımı’ndan Kudus Merhavi, üçüncülüğü de Polti Kometa Takımı’ndan Paul Double kazandı. Beyaz ve Kırmızı Mayoları ise Bike Aid sporcusu Vinzent Dorn elde etti.

LİDER BİSİKLETÇİLERİN MAYOLARI NE ANLAMA GELİYOR

Turu en kısa sürede bitiren bisikletçi ve etaplardaki prim kapılarında aldığı puanlar bakımından lider bisikletçiler, 4 farklı renkte formayı giyiyor. Peki lider bisikletçilerin taşıyacakları mayolar ne anlama geliyor ?

Turkuaz mayo: Genel klasman lideri

Yeşil mayo: Sprint lideri

Kırmızı mayo: Tırmanış lideri

Beyaz mayo: Türkiye güzellikleri lideri

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu, Frank van den Broek kazandı 2

59. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU’NUN ETAPLARI VE MESAFELERİ

Etap (21 Nisan): Antalya, 134,7 kilometre

Etap (22 Nisan): Kemer-Kaş (Kalkan), 190,6 kilometre

Etap (23 Nisan): Fethiye-Marmaris, 156 kilometre

Etap (24 Nisan): Marmaris-Bodrum, 137,9 kilometre

Etap (25 Nisan): Bodrum-Kuşadası, 177,9 kilometre

Etap (26 Nisan): Kuşadası-Manisa (Spil Dağı), 160,1 kilometre

Etap (27 Nisan): Çeşme-İzmir, 125,4 kilometre

Etap (28 Nisan): İstanbul, 105,4 kilometre

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu, Frank van den Broek kazandı 3

FRANK VAN DEN BROEK KİMDİR?

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun galibi ve  genel klasmanda liderliğe yükselen Frank van den Broek, Hollandalı’dır.  Frank van den Broek, Dsm-Firmenich PostNL takımının sporcusudur. Frank van den Broek 28 Aralık 2000 doğumludur. Şu anda 23 yaşındadır. 1.78 boyundadır ve 70 kilodur.

Hollandalı sporcu, Frank van den Broek, ödül töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında, Dünya Turu’ndaki ilk yılında böyle bir galibiyet almayı beklemediğini ifade etti. Hollandalı bisikletçi, kariyerinin bundan sonraki bölümünde tırmanışlar üzerine de yoğunlaşacağını belirtirken “Bugüne kadar çok yönlü olduğumu, belki de tek gün yarışlarına yatkın olduğumu düşünüyordum. Bugünkü sonuç iyi bir tırmanışçı olabileceğimi de gösterdi.” diye konuştu.

Frank genç yaşta kısa süre korfbol oynadı ve bıraktı. Okulda çeşitli sporların yanı sıra normal bisikletiyle bazı bisiklet turu etkinliklerine katıldı. Ancak 12 yaşındayken ön çapraz bağlarının yırtılması nedeniyle ailesi ona aktif kalabilmek için bir yol bisikleti aldı ve  bazı yerel yarışlara kaydolarak kariyer yolculuğunu başlattı.

SporSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir