Yıllar önce Telomer tedavisi gördüğünü açıklayan Sertab Erener son haliyle sosyal medyanın dilinde - Haber Jet

Yıllar önce Telomer tedavisi gördüğünü açıklayan Sertab Erener son haliyle sosyal medyanın dilinde

Güçlü sesi ve yıllara meydan okuyan görüntüsüyle her daim konuşulan Sertab Erener, bu kez estetikli görüntüsüyle gündemde. Mecbursun şarkısını yeniden seslendirerek kameralar karşısına geçen Sertab Erener’in klipteki son halini gören hayranları yeni haline kayıtsız kalamadı.

90’lı yıllardan bu yana dillere pelesenk olmuş şarkıları, güçlü sesi ve yıllara meydan okuyan görüntüsüyle Sertab Erener’e Türk pop müziğinin divası desek yeridir.

Öyle ki  Türkiye’nin en güçlü sesi olduğunu 48. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemize yaşattığı gururla bir kez daha ispatlamıştı. Sertab Erener, 2003 yılında Eurovision’da ülkemizi Everyway That I Can şarkısıyla temsil etmiş ve birincilik gurunu yaşatmıştı.

Ünlü şarkıcı 1994 yılında seslendirdiği Mecbursun şarkısına yıllar sonra yeniden klip çekerek seslendirdi.  Bir süredir ekranlarda uzak olan Sertab Erener’in klipteki yeni hali ise eleştirilerin hedefi oldu.

Yıllar önce Telomer tedavisi gördüğünü açıklayan Sertab Erener son haliyle sosyal medyanın dilinde 2

59 yaşındaki ünlü şarkının estetikli halini görenler adeta tanımakta güçlük çekti. Klipteki yeni imajını gören hayranları Sertap Erener’in estetiğin dozunu fazla kaçırdığı yönünde eleştiri yağmuruna tuttu.

Yüzü ve göz çevresi oldukça gergin görünen Erener’in son halini görenler hem Hülya Avşar’a hem Şevval Sam’a benzetti.  Bazı sosyal medya kullanıcıları olumsuz yorumların dozunu artırarak “Ağız kıpırdamayınca sesi bile değişmiş, estetikten şarkıyı bile farklı söylemiş” ifadelerini kullandı.

Sertab Erener, Kariyeri boyunca başarılarıyla magazin gündeminin odağında olan ünlü şarkıcı sık sık yıllara meydan okuyan görüntüsü ile adından söz ettiriyor. Sertap Erener’e hemen her röportajında bunun sırrı hakkında sorular da yöneltiliyordu.

Yıllar önce Telomer tedavisi gördüğünü açıklayan Sertab Erener son haliyle sosyal medyanın dilinde 3

Ünlü isimlerin birçoğu gibi Sertab Erener de son dönemde yaptırdığı estetik operasyonları ile dikkatlerden kaçmıyor. Şarkıcı Erener, 2017’de verdiği bir röportaj’da hücreleri gençleştiren telomer tedavisi gördüğünü ve hedefinin 100 yaşında da konser vermek olduğunu dile getirmişti.

TELOMER TEDAVİSİ NEDİR?

Yıllar önce Sertab Erener ile birlikte  adını duyduğumuz Telomer tedavisi telomerlerin kısalmasını önlemeyi hedefliyor.  Telomer yönteminin ortaya çıkış noktası hücre bölünmesi ve yenilenmesinin devamlılığını sağlamaktır. Hücrelerin her bölünmesinde telomerlerin kısalması yaşlanmayı hızlandırıyor. Tedavideki amaç telomerlerin kısalmasını engellemek, dolayısıyla yaşlanmayı önlemektir.

Telomer, DNA sarmalının en uç kısımlarına verilen ad. Tıpkı bir ayakkabı gibi kromozomlarımızı korumaya yarıyor. Hücrelerimiz her bölündüğünde telomerlerimiz de sürekli kısalıyor. Çok kısalmaları halinde ise hücre bir daha bölünemiyor ve ölüm başlıyor. biyolojik saati tersine çevirmek amaçlanıyor.

Genellikle 30 yaşından sonra uygulanan telomer tedavisinin yüksek maliyetli bir yöntem olduğu biliniyor.

SERTAB ERENER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Sertab Erener, 4 Aralık 1964 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 59 yaşındadır. Aslen baba tarafından Diyarbakır’lıdır. Annesinin ailesi Yugoslavya’daki savaştan kaçıp Ayvalık, Balıkesir’e yerleşmiştir. Serdar adında bir abisi vardır.

İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda başladığı müzik eğitimine İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda devam etti. Gelecek vadeden bir sopranoydu. Altı yıllık eğitimin ardından profesyonel müzik kariyerine adım atan Sertab Erener, babasının söylediği Türk sanat müziği şarkılarını dinleyerek büyümüştü.

Sertab Erener, en büyük destekçilerinden biri olan Sezen Aksu’nun vokalistliğini yaparken, yine Aksu’nun desteğiyle 1992 yılında ilk albümü “Sakin Ol”u yayınladı. Aksu’nun prodüktörlüğünü de üstlendiği albüm, 950.000’lik resmi kayıtlı satışıyla, “En Çok Satan Albüm” olmayı başardı. “Sakin Ol”un ardından, 1994 yılında “Lal” albümünü piyasaya çıkardı. “Lal”i, 1996’da “Sertab Gibi” izledi. Bu albüm toplamda 1,5 milyonluk bir satış rakamını yakaladı. 1999 yılında dördüncü albümü “Sertab”ı çıkaran Sertab Erener, müzik listelerinde 1 numaraya yükseldi. Piyasaya çıkışından 3 ay gibi kısa bir sürede 500.000 gibi bir satışa ulaşan bu albümüyle, Sony Music International tarafından platin plak ile ödüllendirildi. Ricky Martin’le “Private Emotion -Come to me”yle düet yapan Sertab Erener, 2000 yılında da Yunan sanatçı Mando’yla birlikte “Aşk” single’nı çıkarttı.

Letonya’nın başkenti Riga’da 24 Mayıs 2003 tarihinde yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye adına yarışan Sertab Erener ve ekibi, “Every Way That I Can” adlı parçasıyla 167 puan alarak birinci oldu.

Yıllar önce Telomer tedavisi gördüğünü açıklayan Sertab Erener son haliyle sosyal medyanın dilinde 4

Sertab Erener, 1986 yılında şarkıcı Levent Yüksel ile evlendi. 19 Haziran 1996 tarihinde boşandı. 1997 yılından beri şarkıcı sevgilisi Demir Demirkan ile birlikte olan Sertab Erener bu birlikteliğin sona ermesinin ardından 2015 yılında Emre Kula ile evlenmiştir.

Magazin

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir