Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü değişti! Bugünün Resmi Gazete kararlarında dikkat çeken detay - Haber Jet

Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü değişti! Bugünün Resmi Gazete kararlarında dikkat çeken detay

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre mevcut “Seferberlik ve Savaş Hali” Tüzüğü değişti. Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği, 22 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla alınan seferberlik ve savaş hali ilanı kararı Cumhurbaşkanı tarafından alınabilecek.

22 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yer alan kararlar arasında seferberlik hali ile ilgili önemli bir değişiklik yer aldı. 1990 yılında yürürlüğe giren “Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü” yürürlükten kaldırıldı.  Yeni düzenlemeyle seferberlik hali değişti ve kritik yetki Cumhurbaşkanı’nda olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yürürlükten kaldırılan ‘Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü yerine ‘Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği’ getirildi.

Seferberlik Ve Savaş Hali Tüzüğü Değişti! Bugünün Resmi Gazete Kararlarında Dikkat çeken Detay

Tüzükteki değişiklikle birlikte seferberlik ilan etme yetkisinin Bakanlar Kurulu’ndan alınıp Cumhurbaşkanlığı’na verildi. Yönetmelikte dikkat çeken bu kararın da yer aldığı 52 sayfalık “Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği” yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Seferberlik Ve Savaş Hali Tüzüğü Değişti! Bugünün Resmi Gazete Kararlarında Dikkat çeken Detay

Bugünkü Resmi Gazete’de yer alan düzenleme ile daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla alınan seferberlik ve savaş hali ilanı kararı Cumhurbaşkanı tarafından alınabilecek.

22 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ilgili kararda şu ifadeler yer aldı;

“24/5/1990 tarihli ve 90/500 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü”nün yürürlükten kaldırılmasına ve ekli “Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği’nin yürürlüğe konulmasına, 4/11/1983 tarihli ve 2941 sayılı Seferberlik ve Savaş Hali Kanununun 19 uncu maddesi ile 25/6/2019 tarihli ve 7179 sayılı Askeralma Kanununun 57’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Seferberlik Ve Savaş Hali Tüzüğü Değişti! Bugünün Resmi Gazete Kararlarında Dikkat çeken Detay

GündemSon Dakika

Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü değişti! Bugünün Resmi Gazete kararlarında dikkat çeken detay” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Seda Seda

    Dün gece sosyal medyada okudum yorumlarda ise savaş çıkacak herkes askere alınacak vs. Yazıyordu

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir