Kapadokya’dan sonra bir ilk! Balon turizmi Tunceli’de yükselişe geçti - Haber Jet

Kapadokya’dan sonra bir ilk! Balon turizmi Tunceli’de yükselişe geçti

Tunceli turizmde yeni bir döneme adım atarak sıcak hava balonu turizmini başlattı! Kapadokya’nın ardından Türkiye’de bu tür bir turizmin gerçekleştirildiği ikinci bölge olan Tunceli bu yeni adımla turistlerin ilgisini çekti.

Tunceli turizm alanında yeni bir döneme giriyor! Doğal güzellikleri ve zengin tarihiyle bilinen bu doğu şehri, sıcak hava balonu turizmine kapılarını açarak Kapadokya’dan sonra bu deneyimi sunan ikinci yer oldu. Bu önemli gelişme Tunceli’nin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Kapadokya’dan Sonra Bir Ilk! Balon Turizmi Tunceli’de Yükselişe Geçti

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun önderliğinde gerçekleşen ilk uçuş, çocuklarla birlikte yapıldı ve büyük ilgi gördü. Mameki Parkı’nda başlayan uçuş, katılımcılara şehrin iki yakasından akan ve ortasında birleşen Pülümür ve Munzur Çayı’nın muhteşem manzarasını 30 metre yükseklikten izleme fırsatı sundu.

Kapadokya’dan Sonra Bir Ilk! Balon Turizmi Tunceli’de Yükselişe Geçti
*KAPADOKYA

Vali Tekbıyıkoğlu “İnsanlarımızın hem raftingimizde suyu, trekkingle dağlarımızı tadarak, balonla da yukarıdan Tunceli’mizi görmesini çok arzu ediyorum. Yerli, yabancı bütün gezi severleri, bütün turistleri şehre davet ediyoruz” dedi.

Tunceli geçtiğimiz yıl yaklaşık 85 bin nüfusuyla 2 milyon turist ağırladı ve bu yıl bu rakamın artması bekleniyor.

Kapadokya’dan Sonra Bir Ilk! Balon Turizmi Tunceli’de Yükselişe GeçtiMunzur ve Pülümür vadileri, yaban hayatı ve endemik bitkileri ile ünlü olan bölge su sporları merkezlerinde rafting, kano ve zipline gibi aktivitelerle ziyaretçilere macera dolu anlar yaşatıyor. Ayrıca zengin su kaynaklarına sahip yeşil dağlarda yapılan doğa yürüyüşleri de turistler arasında popüler.

Kapadokya’dan Sonra Bir Ilk! Balon Turizmi Tunceli’de Yükselişe GeçtiTunceli Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen sıcak hava balonu turizmi, özellikle Ovacık ilçesinde hizmet verecek. Bu bölgenin balon uçuşları için elverişli olması balonun savrulmasına uygun alanlar barındırmasıyla açıklanıyor.

Kapadokya’dan Sonra Bir Ilk! Balon Turizmi Tunceli’de Yükselişe GeçtiVali Tekbıyıkoğlu Tunceli’nin ortasında birleşen Pülümür ve Munzur Çayı’nın şehre büyük bir güzellik kattığını belirterek “Dünyada her güzel şehrin ortasında bir ırmak geçer. Tunceli’mizin ortasında da aslında iki ırmak birleşiyor. Bu büyük bir şans ve şehrimize güzellik katıyor. Burada gençlerle beraber şehrimizi bir de yukarıdan bakalım istedik” diye konuştu.

Tunceli’nin bir turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Tekbıyıkoğlu yeterli altyapının sağlanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kapadokya’dan Sonra Bir Ilk! Balon Turizmi Tunceli’de Yükselişe Geçti
*KAPADOKYA

“Tunceli, hiç kimsenin bilmediği bir şehir. Nasıl hazineler toprakların altında kalır, birileri açığa çıkarır, biz de bu hazineyi açığa çıkarmaya ve milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız” diyen Tekbıyıkoğlu şehri keşfetmek için herkesi Tunceli’ye davet etti.

Sıcak hava balonu turizmi Tunceli’nin doğal güzelliklerini farklı bir perspektiften keşfetmek isteyen turistler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu yeni turizm aktivitesi Tunceli’nin tanıtımına katkı sağlayarak, bölgenin turizm potansiyelini daha da artıracak. Munzur ve Pülümür vadilerinin muhteşem manzaraları, ziyaretçilerin hafızalarında unutulmaz anılar bırakacak.

Son DakikaGündemYaşam

Kapadokya’dan sonra bir ilk! Balon turizmi Tunceli’de yükselişe geçti” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Meltem Meltem

    Kapadokyaya herkes gitmişti gitmesek de gitmiş gibi olduk Tunceli’nde de yapılması iyi olmuş

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir