2024 KPSS lisans başvuruları başladı - Haber Jet

2024 KPSS lisans başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye'de kamu sektöründe kariyer yapmak isteyen binlerce aday için kapılarını açıyor. Bu yılın lisans düzeyi sınavı, adaylara geniş bir yelpazede iş imkanı sunarken, başvuru süreci ve sınav takvimi hakkında detaylar açıklandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), 2024 yılı lisans düzeyi oturumları için başvurularını almaya başladı. KPSS kamu sektöründe kariyer yapmak isteyenler için kritik bir sınav olarak önem taşıyor.

2024 KPSS lisans başvuruları başladı 2

KPSS BAŞVURU SÜRECİ VE OTURUM TAKVİMİ

2024 KPSS lisans düzeyi sınavı için başvurular 3 Mayıs 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Başvurular ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM’nin resmi web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Adaylar 14 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak sabah oturumuna katılmak üzere başvurmak zorundalar. Sınavın diğer oturumlarına katılmak isteyen adaylar, tercihlerine göre belirledikleri oturumlara girebilirler.

2024 KPSS lisans sınavının oturumları ve tarihleri şu şekildedir:

Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ve Eğitim Bilimleri oturumu: 14 Temmuz 2024
Alan Bilgisi oturumları: 20-21 Temmuz 2024
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): 4 Ağustos 2024
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): 22 Eylül 2024

2024 KPSS lisans başvuruları başladı 3

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

KPSS başvuruları ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Başvuru sürecinin sona ereceği tarih ise 15 Mayıs 2024’tür.

Başvuru ücretleri 2024 KPSS sınavı için geçtiğimiz yıllara göre değişiklik göstermiştir. Bu yılın başvuru ücreti her bir oturum için 350,00 TL olarak belirlenmiştir.

KPSS NE ZAMAN?

KPSS sınavları, farklı oturumlar halinde gerçekleştirilecektir. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz’da, Alan Bilgisi oturumları ise 20-21 Temmuz’da yapılacaktır. ÖABT oturumları ise 4 Ağustos’ta gerçekleşecektir.

DİĞER KPSS OTURUMLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ

KPSS’nin diğer oturumlarına başvurular farklı tarih aralıklarında alınacaktır. Ön lisans düzeyi için başvurular 13 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında, ortaöğretim düzeyi için ise 18 Temmuz – 30 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır. DHBT oturumu için başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye’nin kamu sektöründe çalışmak isteyen adaylar için kritik bir adımdır. Başvuru süreci ve sınav takvimi hakkında detaylı bilgiye ÖSYM’nin resmi web sitesinden ulaşılabilir. Adayların doğru ve eksiksiz başvuru yapmaları, sınav sürecinde başarılı olmaları için önemlidir.

Son DakikaGündemÖne Çıkan Haberler

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir