Kapanması gündeme gelen Necip Fazıl Kısakürek Müzesi 1 yıl daha açık kalacak - Haber Jet

Kapanması gündeme gelen Necip Fazıl Kısakürek Müzesi 1 yıl daha açık kalacak

Necip Fazıl Kısakürek Müzesi'nin ekonomik nedenlerden dolayı kapatılacağı açıklanmıştı ancak Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı (NFKKAV) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyma Kısakürek Sönmezocak, kısa bir süre için faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu. Necip Fazıl Müzesi nerede,, ne zamana kadar açık sorularının cevapları haberimizde yer alıyor.

2019 yılında İstanbul’da açılan Necip Fazıl Kısakürek Müzesi’nin  bir yıl daha faaliyetlerine devam etmek üzere açık kalacağı açıklandı. Müzenin açık olduğu saatler, konumu ve etkinlikleri araştırılıyor.

NFKKAV tarafından 2019’da İstanbul Ümraniye’de açılan müzede, şair ve düşünür Kısakürek’in kişisel eşyaları, hatıraları sergileniyor.

AA muhabirine konuşan Büyük Doğu Yayınları Genel Koordinatörü Emrah Kısakürek ve NFKKAV Yönetim Kurulu Başkanı Şeyma Kısakürek Sönmezocak, vakfı 2015 yılında kurduklarını ve müze için hazırlıklara o tarihten itibaren başladıklarını ifade etti. Kapanması gündeme gelen Necip Fazıl Kısakürek Müzesi 1 yıl daha açık kalacak 2

KAPATILIYOR MU?

Evlerinde şaire ait eşyalar, belgeler, evraklar, fotoğraflar vakıf binasında toplanmaya başlandı 2019 yılında kendi imkanlarıyla Ümraniye Keresteciler Sitesi’nde bir yer kiralayıp 1 ay içinde müze haline getirdiler.

Kısakürek, müzenin açılışından 7-8 ay sonra Kovid-19 salgınının çıkmasıyla müzeyi duyuramadıklarını, sosyal medya ve çeşitli etkinliklerle onlarla iletişime geçenleri müzede ağırladıklarını ancak ekonomik krizin yayıncılık hayatına da vurmasıyla zor zamanlardan geçtiklerinden bahsetti.

Büyük Doğu Yayınlarının bütçesiyle müze ve vakfı idare ettiklerini belirten “Üstad’ın kitaplarının yayını devam etse de artık gelirimiz buranın giderlerini karşılayamaz duruma geldi.” dedi.Kapanması gündeme gelen Necip Fazıl Kısakürek Müzesi 1 yıl daha açık kalacak 3

1 YIL DAHA AÇIK KALACAK

Artan kira artışlarının da yansımasıyla müzenin daha fazla açık kalamayacağına karar vermişlerdi.

Müzenin kapatılacağı haberinin ardından ismini vermeyen bir yardımsever tarafından içlerinde bulundukları mekanın 1 yıllık kirasının karşılandığı ve bu nedenle kısa bir süre için burada faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı. Kapanması gündeme gelen Necip Fazıl Kısakürek Müzesi 1 yıl daha açık kalacak 4

NFK MÜZESİ NEREDE?

Necip Fazıl Kısakürek Müzesi, Ümraniye Keresteciler Sitesi’nde bulunuyor.

HANGİ SAATLERDE AÇIK?

Müze, 09.00-17.00 arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Kültür Sanat

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir