Trump, "sus payı" davasında 34 farklı suçtan suçlu bulundu! Alacağı ceza 11 Temmuz'da belli olacak - Haber Jet

Trump, “sus payı” davasında 34 farklı suçtan suçlu bulundu! Alacağı ceza 11 Temmuz’da belli olacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın başı davalardan kurtulmuyor. Trump, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödemesiyle ilgili davada 34 suçlamanın tamamından suçlu bulundu. Bu kararla Trump, ABD tarihinde suçlu bulunan ilk eski başkan oldu.

2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels’a yaptığı “sus payı” ödemesiyle ilgili kendisine yöneltilen 34 suçlamanın tamamından suçlu bulundu. Trump, belgelerde tahrifat yapmaktan hüküm giyen ilk eski ABD başkanı olarak tarihe geçti. Davaya bakan Hakim Juan Merchan, jürinin kararını bildirmesinden sonra Trump’a verilecek cezayı 11 Temmuz’da açıklayacak.

TRUMP NE İLE SUÇLANIYOR?

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, 2016 başkanlık seçimleri sırasında yetişkin film yıldızı Stormy Daniels’a yasa dışı “sus payı” ödemesi yapmakla suçlanıyordu. Manhattan Bölge Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açılan davada, Trump 34 farklı suçlamayla karşı karşıya kaldı. 6 haftadır devam eden duruşmaların sonunda, 7’si erkek 12 kişilik jüri heyeti Trump’ı tüm suçlamalardan suçlu buldu.

Trump, bu kararla birlikte ABD tarihinde suçlu bulunan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçti. Jüri kararının ardından medyaya kısa bir açıklama yapan Trump, duruşmayı “rezalet” ve “hileli” olarak nitelendirdi. Kendisinin masum olduğunu ve davanın siyasi rakipleri tarafından gündeme getirildiğini iddia eden Trump şu ifadeleri kullandı:

Başımız büyük belada olan bir ülkemiz var, bu hileli bir karar, bu hakimin bu yargılamaya bakmasına asla izin verilmemeliydi.

TRUMP’A VERİLECEK CEZA NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Davaya bakan Hakim Juan Merchan, jürinin kararını bildirmesinin ardından Trump’a verilecek cezanın 11 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacağını belirtti. Trump’ın bu cezaya itiraz etmesi bekleniyor, ancak cezanın ne olacağı ABD ve dünya kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Trump'ın davası ne oldu?

Trump’ın yargılandığı “sus payı” davası, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından başlatılmış ve büyük jüri tarafından 18 Mart 2023’te suçlamalar yapılmıştı. Trump, bu suçlamaları “siyasi cadı avı” olarak nitelemiş ve seçimlere müdahale olarak görmüştü. Ancak jürinin kararı, Trump’ın bu savunmalarını kabul etmedi ve onu tüm suçlamalardan suçlu buldu.

Trump hapis cezası alacak mı?

Bu dava, Trump’ın siyasi kariyerini nasıl etkileyecek ve 2024 başkanlık seçimlerine nasıl yansıyacak, ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Ancak şimdiden, Trump’ın hüküm giyen ilk eski ABD başkanı olarak tarihe geçmesi, ABD tarihindeki önemli olaylar arasında yerini aldı.

PolitikaDünya

Trump, “sus payı” davasında 34 farklı suçtan suçlu bulundu! Alacağı ceza 11 Temmuz’da belli olacak” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Samet Samet

    Şimdi Trump ABD başkanlığına aday olabilecek mi?

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir