İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem’in CHP’ye katılacağı konuşuluyor! Bahadır Erdem kimdir? - Haber Jet

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem’in CHP’ye katılacağı konuşuluyor! Bahadır Erdem kimdir?

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem’in dün CHP lideri Özgür Özel ile görüşmesi sonrası CHP’ye katılacağı öne sürüldü. Bahadır Erdem kimdir,kaç yaşında, mesleği ne sorularının yanıtı araştırılıyor.

İYİ Parti’den geçtiğimiz yıl istifa eden eski Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, CHP’ye mi katılıyor? 10 Kasım 2023’te partisinden istifasını açıklayan Bahadır Erdem, dün CHP Genel Merkezi’ne gitti ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Bu görüşme sonrası Bahadır Erdem’in yakın bir tarihte Cumhuriyet Halk Partisine katılacağı öne sürüldü.

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem’in CHP’ye katılacağı konuşuluyor! Bahadır Erdem kimdir? 2

31 Mart yerel seçim sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini açıklayarak dikkatleri üzerine toplayan Bahadır Erdem’in hayatı ve biyografisi merak edilen konular arasında yer aldı.

CHP’ye katılması beklenen Erdem’in bugünkü grup toplantısında CHP rozeti takacağı iddialar arasında.

BAHADIR ERDEM KİMDİR?

Hukukçu ve akademisyen olan Bahadır Erdem 1964 yılında İstanbul’da doğmuştur. Şu anda 58 yaşındadır. TED Ankara Kolejinden mezunudur.  Lisans eğitimini 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır.  Ardından İstanbul Üniversitesinden Özel Hukuk alanında yüksek lisans derecesini, 1998 yılında Doktora unvanını aldı.

Erdem,  10 Kasım 2023 tarihinde istifa ettiği İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir.

Bahadır Erdem İYİ Parti’den istifasını  sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuştu. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararını doğru bulmadığına dikkat çekerek bir istifa gerekçesine dair açıklama paylaşmıştı.

Bahadır Erdem, 1999 yılında kurduğu “Erdem/Erdem Hukuk Bürosu’nun sahibidir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde milletlerarası özel hukuk, milletlerarası fikri mülkiyet hukuku, Türk Vatandaşlık hukuku dersleri vermektedir.

Aslen Malatyalı olduğu bilinen Bahadır Erdem evlidir ve bir kız çocuğu vardır.

PolitikaSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir