Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 20 Bin öğretmen ataması yapılacak! Kaç öğretmen hangi branşlardan alınacak? - Haber Jet

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 20 Bin öğretmen ataması yapılacak! Kaç öğretmen hangi branşlardan alınacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Öğretmen adayları, 2024 öğretmen atamaları başvuruları ne zaman yapılacak, hangi branşa kaç öğretmen alınacak? sorularına yanıt arıyor.

Öğretmen adaylarının gözü kulağı atama 2024 öğretmen atamaları kadro sayısı ve branş dağılımı ile ilgili yapılacak açıklamada. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından atama bekleyen öğretmenler için müjdeli haberi verdi. Öğretmen adayları ve eğitim camiasının yakından takip ettiği atama takvimiyle ilgili detaylar, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin toplanması ile netlik kazandı.

Öğretmenler için heyecanlı bekleyiş devam ederken gözler Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklamaya çevrildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Öğretmen atamaları ne zaman? 2024 Öğretmen atamaları branş dağılımları ve kadro sayısı araştırmaları yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 20 Bin öğretmen ataması yapılacak! Kaç öğretmen hangi branşlardan alınacak? 2
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

HANGİ BRANŞLARDA KAÇ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin toplamda 130 branşta en çok öğretmen alınacak bölümleri açıkladı. Buna göre

Sınıf Öğretmenliği : 3263

Özel Eğitim Öğretmenliği :  2499

Rehberlik Öğretmenliği : 1597

Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği:  1594

İngilizce Öğretmenliği: 968 kişi için olarak belirlendi.

ATAMALARDA MÜLAKAT OLACAK MI?

Atamalar tamamen sadece mülakat yoluyla gerçekleşmeyecek. Öğretmen atamalarında KPSS yüzde 50, mülakat puanı yüzde 50 olacak şekilde  atama puanı üzerinden atamalar gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 20 Bin öğretmen ataması yapılacak! Kaç öğretmen hangi branşlardan alınacak? 3

ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2024 yılı öğretmen atamaları kapsamında branş dağılımlarını, başvuru takvimi açıklandı. Kariyerini öğretmenlik alanında sürdürenler için kritik olan bu süreç Bakanlık tarafından bugün saat 9.30’da kamuoyu ile paylaşıldı. Öğretmen atamalarında başvuru 20 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak. Atamalara ilişkin detaylı takvim MEB Personel genel müdürlüğü tarafından ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 20 Bin öğretmen ataması yapılacak! Kaç öğretmen hangi branşlardan alınacak? 4

BRANŞ VE KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Personel genel müdürlüğünün branş dağılımlarıyla ilgili çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Tekin “Atama alanlarına başlık olarak seçilen 130’a yakın branşın tamamı benim için eşit önemdedir. “dedi. Atama kadrolarının il,ilçe ve Türkiye geneli ihtiyaçlarına göre yapıldığını belirtildi.

Bakan Tekin, kendisine sık sık soru yöneltilen öğretmen atamaları branş dağılımı kapsamındaki bir soruya yaklaşık 130 farklı branşta atamaların yapılacağının altını çizerek yanıt verdi. Her branşın eşit derecede önemli olduğunu belirten Bakan Yusuf Tekin, “Atama sürecinde branş ve kontenjan dağılımının adil ve eşit bir şekilde yapılması da önem taşıyor. ” demişti.

ATAMA YAPILACAK ALANLAR -TABAN PUAN VE KONTENJANLAR

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 20 Bin öğretmen ataması yapılacak! Kaç öğretmen hangi branşlardan alınacak? 5

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 20 Bin öğretmen ataması yapılacak! Kaç öğretmen hangi branşlardan alınacak? 6

ÖĞRETMEN ATAMALARINA İLİŞKİN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanı, Hazine Bakanı ve ekonomi kurmaylarıyla son bir kez daha görüşülerek, öğretmen adaylarının bilgilendirileceğini aktararak “Bakanlığımız, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok, kısa zamanda inşallah atamayı da bilhassa Bakanımız açıklayacaktır.” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında gittiği Diyarbakır’da öğretmen atamalarıyla ilgili gelen soruya tarih vererek yanıt vermişti. Bakan Tekin, “Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur.” açıklamasını yapmıştı.

EğitimSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir