Mike Tyson 1992 yılında güzellik yarışmasına katılan 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle hapse girdi - Haber Jet

Mike Tyson 1992 yılında güzellik yarışmasına katılan 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle hapse girdi

Eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Mike Tyson, ünlü Youtuber ve dövüşçü Jake Paul ile 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü ringe çıkacak. İkilinin karşı karşıya geleceği maç konuşulurken Mike Tyson'ın 1992 yılında güzellik yarışmasına katılan 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle hapse girmesi gündeme geldi.

Son zamanlarda Jake Paul ile yapacağı boks maçıyla gündemde olan 57 yaşındaki eski boksör Mike Tyson’ın 1992 yılında hapse girmişti.

MKE TYSON NEDEN HAPİSTE?

Mike Tyson, 1992 yılında güzellik yarışmasına katılan 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği gerekçisiyle 6 yıl ceza aldı. Cezasının 3 yılını yatarak hapishaneden çıkan Mike Tyson yıllar sonra cezasının neden kısa sürdüğüyle alakalı itirafta bulundu.

Erken tahliye olmak için Genel Eğitim Departmanın sınavını geçmesi gerektiğini belirten isim sınavı geçmek için  danışmanıyla ilişkiye girdiğini söyledi.

Ayrıca danışmanına ek o olarak para verdiğini de ifade etti.

Danışmanıyla yaptığı anlaşma sonrası cezasının sürekli düştüğünü ve böylece 3 yıl daha erken 1995 yılında cezaevinden çıktı.

Erken çıkması sayesinde boks kariyerine devam edebildiğini açıkladı.

Mike Tyson neden hapiste?

2007 VE 2009’DA YENİDEN TUTUKLANDI

ABD’li boksör 2007 yılında kokain bulundurmak ve etkisi altındayken araç kullanmaktan dolayı suçlu bulundu ve Arizona’daki bir mahkemede suçunu kabul etti.

Suçundan dolayı Kasım 2007’de 24 saatlik hapis cezasına çarptırıldı ve 360 saat toplum hizmeti görmesine karar verilmişti.

11 Kasım 2009 tarihinde Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda bir fotoğrafçıyla girdiği tartışma sonrası tutuklanmıştı.

MIKE TYSON OLAYI NEDİR?

28 Haziran 1997 yılında Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını ısırarak kopardı ve diskalifiye edildi. 3 milyon dolar para cezası ve 2 yıl men cezası alan Tyson Ohio eyaletinde ömür boyu boks yapması yasaklandı. 1999 yılında ringlere yeniden çıktı.

Mike Tyson olayı nedir?

MIKE TYSON JAKE PAUL MAÇI NE ZAMAN?

Efsanevi boksör 57 yaşındaki Mike Tyson, Youtuber ve boksör 27 yaşındaki Jake Paul ile karşı karşıya geleceği maç 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek.

Netflix’ten canlı yayınlanacak boks maçı, ABD Teksas’ta 80 bin kişilik Amerikan futbol stadyumunda yapılacak.

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, nerede yayınlanacak?

MagazinDünya

Mike Tyson 1992 yılında güzellik yarışmasına katılan 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle hapse girdi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Ela Ela

    Adamın tipi çok ürkütücü

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir