Emeklileri sevindiren müjde! Şehirler arası otobüs biletleri %20 indirimli olacak - Haber Jet

Emeklileri sevindiren müjde! Şehirler arası otobüs biletleri %20 indirimli olacak

Emekliler için otobüs bileti artık indirimli olarak satışa sunulacak. Emekli otobüs bileti fiyatlarında tüm firmaların indirim uygulama zorunluluğu olacak.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla emeklileri bayram öncesi sevindirecek destek paketi yürürlüğe girdi. Karara göre vatandaşlar şehirler arası seyahatlerinde otobüs biletlerini %20 indirimli alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını “Emekli Yılı” ilan etmesiyle beraber birçok emekli paketi yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan ilanda emekli olduğunu belgeleyen vatandaşlara şehirler arası yolculukta bilet indirimi sağlanıyor.

Emeklilere şehirler arası otobüs indirimli mi?EMEKLİLERE %20 İNDİRİM SAĞLANACAK

Yürürlüğe giren paket ile emekli olduğunu belgeleyen vatandaşlar, 2024 yılının sonuna kadar şehirler arası seyahat ederken otobüs biletlerini %20 indirimli şekilde satın alacak.

Emeklilere şehirler arası otobüs indirimli mi?BELGELER NEREDEN ALINACAK?

İndirimli yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumundan hizmet dökümü alarak emekliliklerini belgeleyip yolculuk tarifesinden faydalanabilir.

Emeklilere şehirler arası otobüs indirimli mi?EMEKLİ OTOBÜS BİLETLERİ HANGİ FİRMALARDA GEÇERLİ?

Şehirler arası hizmet veren tüm otobüs firmalarının emekli vatandaşlara bilet satışında %20 indirim uygulama zorunluluğu bulunmakta. Verilen karara uymayan firmalara yaptırımlar uygulanması öngörülüyor.

Emeklilere şehirler arası otobüs indirimli mi?EMEKLİ YILININ PAKETLERİ NELER?

2024 yılının Emekli Yılı ilan edilmesinin ardından emekli vatandaşlara; kira, tatil, finans, gsm operatörü ve ulaşım gibi birçok alanda destek paketleri sunulacak.

Kira desteğiyle kiracı olan emeklilerin kira paralarının bir kısmı karşılanırken tatil desteğiyle emekli vatandaşlar kamu kurum tesislerinde konaklama fırsatı bulacak.

Finans desteği sunulan emekliler birçok bankada düşük faizli kredi çekebilirken emekli promosyon oranlarına da artırım yapılacak.

Ayrıca online pazarlar, zincir marketler, ulaşım, haberleşme gibi birçok konuda emekliler için özel indirimler ve anlaşmalar da gerçekleştirilecek.

GündemEkonomi

Emeklileri sevindiren müjde! Şehirler arası otobüs biletleri %20 indirimli olacak” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Sibel Sibel

    İyi olmuş bu indirim emekliler sonunda mutlu olacak

    Yanıtla
  • Hamza Metin Hamza Metin

    Emeklinin eşide faydalanacakmı?

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir