Ece Seçkin’in “Lambalar” şarkısının klibi XR teknolojisiyle çekildi - Haber Jet

Ece Seçkin’in “Lambalar” şarkısının klibi XR teknolojisiyle çekildi

Ece Seçkin, yeni albümünde yer alan Lambalar şarkısını dinleyicileri ile buluşturdu. “Lambalar” şarkısının klibinin XR teknolojisiyle çekildiği ortaya çıktı. Klip çekimleri esnasında gerçek ve sanal dünya bir arada kullanıldı. Çekimlerde kullanılan genişletilmiş gerçeklik XR teknolojisine dair ayrıntılar araştırılmaya başlandı.

Yeni teknolojiler  sağlık sistemlerinden , eğitime  oyun ve eğlenceye kadar birçok sektörü dönüştürüyor. Hayatımızın birçok alanına dahil olan bu teknolojilerin bir örneği bu kez klip çekiminde kullanıldı.

“Adeyyo, Aman Aman,Hoşuna mı Gidiyor” gibi birçok hit şarkısı olan ünlü şarkıcı Ece Seçkin yeni şarkısı “Lambalar” için kameralar karşısına geçti. Çekiminde farklı teknolojiler kullanılan “Lambalar” klibi en az şarkı kadar ilgi gördü.

Pop müziği şarkıcısı Ece Seçkin’in yeni klibinde XR yani genişletilmiş gerçeklik stüdyosu kullanıldı. Klipte 3 farklı gerçeklik türü (AR, VR, MR) Türkiye’de ilk kez birlikte kullanıldı. Lambalar, Türkiye’nin en büyük XR stüdyosu aracılığı ile gerçeği ve sanal dünyayı bir araya getirdi.

Ece Seçkin’in “Lambalar” şarkısının klibi XR teknolojisiyle çekildi 2

MEKANIN ÇİZİMİ 3HAFTA SÜRDÜ

Lambalar’ın klip yönetmenliğini Murad Küçük üstlendi. Fiziksel ve dijital dünyanın 3  gerçeklik türü olan AR,VR,MR  teknolojilerinin birleştiği klipte sadece mekanın çizimi 3 haftayı buldu.

Yeni albümünün klip çekimleri için kamera karşısına geçen Ece Seçkin, 72 saat içinde 4 farklı klip çekmişti. XR kullanarak çekilen klipler için toplam 7 milyon lira harcadığı söyleniyor.  Ece Seçkin’in ‘’Spektrum’’ albümünün ilk teklisi olan ‘’Lambalar’’ ünlü şarkıcının kariyerindeki müzikal evrimi ve yeni dönemin ipuçlarını verdi.

3 Mayıs’ta yayınlanan klibi için Ece Seçkin sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşım yapmış. “Spektrum yolculuğu bu gece 00.00’da başlıyor. Saatlerinizi kurun! “Lambalar” bu gece 00.00’dayayında! Klip yarın 19.00’da” notunu paylaşmıştı. Aranjesinde Ozan Çolakoğlu imzası bulunan şarkının klibi yayınlandı.

XR NEDİR?

XR teknolojisi  AR (Arttırılmış Gerçeklik), VR (Sanal Gerçeklik) ve MR (Karma Gerçeklik) teknolojilerini bir araya getiren kavramı tanımlar.

XR, kullanıcıya farklı seviyelerde sanal deneyimler sunar.  Kullanıcılara gerçek dünya ile sanal dünya arasında geçiş yapmasına imkan  sağlayan bir teknolojidir. Kullanıcıya; ses, görüntü, dokunma ve hareket gibi duyusal deneyimler sunar .

MagazinEditörün Seçtikleri

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir