Vedat Işıkhan duyurdu! 81 ilaç geri ödeme listesinde - Haber Jet

Vedat Işıkhan duyurdu! 81 ilaç geri ödeme listesinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 81 ilacın geri ödeme listesine alındığını duyurmasının ardından vatandaşlar hangi ilaçlar var sorusuna cevap aradı. İşte listede yer alan ilaçlar...

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşı sevindirdi. 79’u yerli üretim olan 81 tane ilacın geri ödeme listesine eklenmesiyle beraber detaylar da araştırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Kanser, antibiyotik, epilepsi-migren, diyabet, multipl skleroz, obezite, pulmoner hipertansiyon, alerji ilaçları geri ödeme listesinde yer almaya başladı.

Işıkhan’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.”

Vedat Işıkhan duyurdu! 81 ilaç geri ödeme listesinde 2

SGK’nın resmi internet sitesinde yer alan duyuru ise şöyle oldu:

“2024/1. Dönem Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendine istinaden Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu çalışmaları sonucu alınan kararlara yönelik “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi” nde yapılan düzenlemeler ekte yer almaktadır.

Bu düzenlemeler yayım tarihinden 5 iş günü sonra yürürlüğe girecektir.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.”

SağlıkSon Dakika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir