Zehirli yılanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Türkiye’de 17 çeşit zehirli yılan var - Haber Jet

Zehirli yılanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Türkiye’de 17 çeşit zehirli yılan var

Zehirli yılanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Türkiye’de 17 çeşit zehirli yılan var Türkiye’de 17 tür zehirli yılan mevcut. Bahar aylarının başlaması ile birlikte zehirli ve ölümcül türler artmaya başladı. Ne gibi önlemler alabiliriz? En zehirli tür hangisi? Zehirli yılan sokarsa ne yapmalıyız?

Ülkemizde 59 yılan türü görülmekte olup ve bunlardan 17 tanesi tehlikeli grupta değerlendirilmekte.

Türkiye’de en sık karşılaşılan zehirli tür Viperidae grubu olarak geçer ve ülkemizde görülmekte.

Zehirli yılanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Türkiye’de 17 çeşit zehirli yılan var 2

Geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 35 kilometre uzaklıkta yer alan Onbaşılar köyünün Dereiçi mezrasında tehlikeli türler sürü halinde görüldü.

Dünyadaki en tehlikeli türü ise “kral kobra” olarak adlandırılmakta. Bu hayvanın yaşam alanları türlerine göre değişebiliyor.

Bazıları soğuk ve dağlık bölgelerde yaşarken bazıları sıcak çölleri veya yağmur ormanlarını tercih edebiliyor. Soğuk yerlerde ise kış uykusuna yattıkları da bilinmekte.

Türlerine göre ömür uzunlukları değişse de genelde 10 ila 20 yıl arasında yaşarlar.

Zehirli yılanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Türkiye’de 17 çeşit zehirli yılan var 3

Yılanlar da besin zincirinde bir hayvana yenilir. Bu hayvan Mongoose adı ile bilinir. Genelde Hindistan’da bulunan bu hayvanın bir diğer ismi ise firavun faresi olarak geçer.

Firavun fareleri 40-50 santim boylarında ve keskin dişlere sahip güçlü bir tür olarak ünlü. Bu hayvan boyutunun 2 katı olan her şeye saldıraya geçiyor. Yılanlar ile karşılaştığında ise çoğu zaman kazanan kendisi oluyor.

YILANLARI NASIL UZAKLAŞTIRABİLİRİZ?

Bu hayvanları uzaklaştırmak için keskin kokular kullanılabilir. Keskin kokulardan hoşlanmadıkları için bulunduğu yerlere kükürt ve kireç koymak uzaklaşmalarını sağlamakta.

TÜRKİYE’DE ZEHİRLİ YILAN VAR MI?

Evet var. Örneğin Viperidae grubu tehlikeli grupta yer almakta.

Zehirli yılanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Türkiye’de 17 çeşit zehirli yılan var 4

YILAN SOKMASI BELİRTİLERİ

Belirtiler ısırılan yerden başlayarak vücuda yayılmakta.

ZEHİRLİ YILAN NASIL ANLAŞILIR?

Başlarında küçük ve çok sayıda pul bulunuyor. Kuyruk uçları küt şeklinde oluyor. İri lekeli derileri olur. Üst çenelerinin ön uç kısmında 2 adet zehir dişi oluyor. Başları üçgen ve köşeli oluyor.

Zehirli yılanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Türkiye’de 17 çeşit zehirli yılan var 5

PİTON ZEHİRLİ Mİ? İNSAN YER Mİ?

En çok korkulan türlerden biri olan piton Afrika’nın ve Asya’nın sulak yerlerinde yaşıyor. Geceleri avlanması ile bilinen piton avını bedeni ile sardıktan sonra öldürerek yutuyor. Pullu ve parlak bir deriye sahip ve zehirsiz bir yılan türü. Fakat hastalık taşıma riski bulunuyor. Avlarını boğarak öldürdükten sonra yiyen bu hayvanın insanları yemesi çok nadir görülür. Çünkü utangaç ve insanlardan kaçındığı bilinir. Genellikle küçük hayvan ve yiyecekler ile beslenir.

KAÇ YILAN TÜRÜ VARDIR?

İrlanda hariç dünyanın her yerinde bulunabilen bir hayvan olmasının yanı sıra 3900’den fazla türe sahip ve 520 cinsi bulunmakta. En çok Afrika ve Asya kıtasında yaşıyorlar ve en çok bulundukları adalar arasında Brezilya’nın “Yılan Adası” biliniyor. Burada her 1 metrekareye 11 tane yılan düştüğü tahmin ediliyor.

Gündem3. Sayfa

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir