Arabeskin Kraliçesi Esengül’ün hayatını anlatan film Uçurumda Açan Çiçek: Esengül Şubat 2025’de vizyona girecek - Haber Jet

Arabeskin Kraliçesi Esengül’ün hayatını anlatan film Uçurumda Açan Çiçek: Esengül Şubat 2025’de vizyona girecek

45 yıl önce yaşamını yitiren arabesk müziğin unutulmaz ismi Esengül’ün hayatı filmi oluyor. Esengül'ün hayatını anlatacak film için senaryo çalışmaları ve hazırlıklar başladı. Çekimlerinin bu yıl tamamlanacağı "Uçurumda Açan Çiçek: Esengül"  için vizyon tarihi de belli oldu.

Henüz 24 yaşında iken arkasındaki birçok soru işareti ile hayata veda eden Arabeskin Kraliçesi olarak bilinen Esengül’ün hayat hikayesi film oluyor. Film ile ilgili birçok detay belli olmaya başlarken sanatçının sırlarla kaplı yaşam hikayesi için meraklı bekleyiş başladı.

Projenin senaristliğini ve yapımcılığını Özgür Selvi üstlenecek. Özgür Selvi hatırlanacağı üzere gişe rekortmeni ve başrolünde Farah Zeynep Abdullah’ın yer aldığı Bergen filminin de senaristiydi.

Arabeskin Kraliçesi Esengül’ün hayatını anlatan film Uçurumda Açan Çiçek: Esengül Şubat 2025’de vizyona girecek 2

UÇURUMDA AÇAN ÇİÇEK: ESENGÜL VİZYON TARİHİ

‘Uçurumda Açan Çiçek: Esengül’ film için ekip yaz aylarında sete çıkacak. Arabesk müziğinin unutulmaz ismi Esengül’ün hayatını beyazperdeye taşıyacak film için vizyon tarihi belli oldu.  Uçurumda Açan Çiçek: Esengül filminin  Şubat 2025’de vizyona girmesi bekleniyor.

Taht Kurmuşsun Kalbime isimli şarkısıyla altın plaklar kazanan arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden olan Esengül’ün sırlarla dolu hayat hikayesine odaklanan filmde hangi oyuncuların yer alacağı merakla beklenen bir diğer detay…

Esengül’ün hayatını beyaz perdeye taşıyacak olan film için oyuncu seçimleri devam ediyor. Esengül’ü oynaması için düşünülen isimler arasında Farah Zeynep Abdullah ve Serenay Sarıkaya olduğu öne sürüldü. Ünlü oyuncu Pınar Deniz de film için adı geçen isimler arasında.

Müzik kariyerine 15 yaşında başlayan Esengül, Taht Kurmuşsun Kalbime, Beterin Beteri Var, gibi milyonlar satan plaklar çıkarmıştı.

İlk büyük çıkışını “Aşkımı Süpürmüşler” adlı şarkısıyla yapmıştı.

Rekabetin oldukça acımasız olduğu sektörde güçlü sesi zirveye çıkan sanatçının şöhreti 8 yıl sürdü. Hayat dolu mücadeleci ruhu ve güçlü sesiyle tanınan Esengül 45 yıl önce 24 yaşında trafik kazası sonucu ölmüştü.

Arabeskin Kraliçesi Esengül’ün hayatını anlatan film Uçurumda Açan Çiçek: Esengül Şubat 2025’de vizyona girecek 3

ESENGÜL KİMDİR?

Esengül adıyla bilinen şarkıcının gerçek adı Esen Agan’dır. Esengül, 24 Eylül 1954’de doğmuştur.

15 yaşındayken 1969 yılında bir ses yarışmasında birinci oldu.

Esengül ilk müzik derslerini konservatuvar mezunu annesinden aldı

İlk 45’liği olan Aşkımı Süpürmüşler’in kazandığı başarıdan sonra, gazinolarda çalışmaya başladı.  Ünlü gazinolarda assolist olarak sahne aldı.

Kariyerinin ilk yıllarında Orhan Akçınar ile evlendi bir ay sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı..

İş adamı Faruk Özfıratlı ile birlikte 19 Nisan 1979 tarihinde İstanbul, Ataköy, Bakırköy’de bir trafik kazasında ölmüştür.

Kazanın bir mafya hesaplaşması olduğuna ilişkin kamuoyunda yankı bulmasının ardından cinayet masası olayı sorguladı.

Esengül’ün mezarı İstanbul’ un Yeni Kozlu Mezarlığı’ndandır.

Kültür SanatMagazin

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir