Ücretsiz doğalgaz desteği 1 Mayıs bugün itibarıyla sona erdi - Haber Jet

Ücretsiz doğalgaz desteği 1 Mayıs bugün itibarıyla sona erdi

Ücretsiz doğalgaz dönemi bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024’te yani bugün sona erdi. Vatandaşların yanıt aradığı doğalgaz faturalarında ne kadar artış olacağı sorusu yanıt buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılı Nisan ayında müjdesini verdiği 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasında artık sona gelindi. Yaklaşık 20 milyon haneye verilen 25 metreküplük doğalgaz desteği bugün itibarıyla sona erdi.

Isınma hariç kullanılan 25 metreküp doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu. Uygulamaya geçen bu destek kapsamında, kış aylarında vatandaşların doğalgaz faturalarında önemli bir düşüş yaşanmıştı.

Nisan ayında son kez konutlardaki mutfak ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküp ücretsiz oldu ve 150 liralık bedel faturalara yansımadı. Vatandaşlar bir yıldır evlerindeki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgaz tüketimi için ücret ödenmiyordu. Gelen faturanın 25 metreküplük tarafı devlet tarafından karşılanıyordu.

Ücretsiz doğalgaz desteği 1 Mayıs bugün itibarıyla sona erdi 2

Söz konusu desteğin 1 Mayıs 2024 itibarıyla bugün itibarıyla kalkmasıyla faturalara nasıl yansıyacağı , doğalgaz faturalarında önümüzdeki aylarda ne kadar artış olacağı gündeme geldi. Desteğin kalkmasıyla faturalarda 150-200 liralık bir artış yaşanacak.

Ücretsiz doğalgaz desteği 1 Mayıs bugün itibarıyla sona erdi 3

DOĞALGAZDA MAYIS TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ

BOTAŞ’tan doğalgaz fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Buna göre Mayıs ayında doğalgaza zam gelmeyecek.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda mayısta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

EkonomiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir