Prof. Dr. Özlem Kumrular kaza sonrası yaşama tutunamadı! 2023’te İsviçre’nin Zürih kentinde süreç başladı - Haber Jet

Prof. Dr. Özlem Kumrular kaza sonrası yaşama tutunamadı! 2023’te İsviçre’nin Zürih kentinde süreç başladı

İsviçre'nin Zürih kentinde geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan Prof. Dr. Özlem Kumrular'dan acı haber geldi. Geçtiğimiz yıl İsviçre'de otobüs çarpması hastaneye kaldırılan ve yaklaşık bir yıldır yaşam mücadelesi veren ünlü tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti.

Bir süredir yoğun bakımda olan ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular hayatını kaybetti. Yaşam mücadelesini kaybeden Özlem Kumrular’ın acı haberi sevenlerini ve akademik camiayı derinden sarstı.

Doğan Kitap ünlü tarihçinin vefatı sonrası “Geçirdiği talihsiz kaza sonrası bir süredir yaşam mücadelesi veren yazarımız Prof. Dr. Özlem Kumrular’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz.” paylaşımında bulundu.

Prof. Dr. Özlem Kumrular kaza mı geçirdi?

ÖZLEM KUMRULAR NE ZAMAN TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ?

Prof. Dr. Özlem Kumrular’ın ölüm haberi sonrası geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası ve sonrasında yaşanan süreç yeniden gündeme geldi.

Yeni kuşak tarihçiler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Kumrular, 2023 yılında İsviçre’nin Zürih kentinde trafik kazası geçirmişti. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında otobüs çarpması sonucu ağır yaralanan  Kumrular, İsviçre’de hastanede bilinci kapalı halde yaşam mücadelesi veriyordu. Basel’de bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Prof. Dr. Özlem Kumrular kimdir?

Geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralanan ve bilinci kapalı olan Kumrular Temmuz ayında ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

İlgili Haberler

Çam ve Sakura Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Prof. Dr. Kumrular bir süredir verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Bir süredir yoğun bakımda olan Özlem Kumrular hayatını kaybetti.

ÖZLEM KUMRULAR KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun olduktan sonra Tarih Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Doktora çalışmalarını İspanya’da sürdürdü.

“Dünyada Türk imgesi”, “Türk Korkusu” “İslam Korkusu” ve “Osmanlı Habsburg Düellosu” gibi araştırma kitapları vardır.  Tarihi kurgu türündeki romanlarla geniş bir okuyucu kitlesine ulaştı. Kumrular, ayrıca “Kösem Sultan”, “Haremde Taht Kuranlar – Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi tarihi kurgu romanlarının yazarıdır.

İspanya kaynaklarından yaptığı Türk ve Osmanlı tarihi araştırmaları ile tanınan yeni kuşak tarihçiler arasındaydı.

Geçtiğimiz yıl İsviçre’nin Zürih kentinde geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan Prof. Dr. Özlem Kumrular 2024 Mayıs ayında hayatını kaybetti.

GündemSon Dakika

Prof. Dr. Özlem Kumrular kaza sonrası yaşama tutunamadı! 2023’te İsviçre’nin Zürih kentinde süreç başladı” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Deniz Deniz

    İz bırakan bir akademisyendi çok üzüldüm

    Yanıtla
  • Deniz Deniz

    Pelin Batu’nun paylaşımıyla haberim oldu. Çok değerli bir isimdi özellikle yazdığı romanların kalitesi bir başkaydı Özlem Kumrular hocanın…

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir