Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, Kösem Sultan ve Haremde Taht Kuranlar romanlarını yazdı - Haber Jet

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, Kösem Sultan ve Haremde Taht Kuranlar romanlarını yazdı

Tarihçi ve başarılı bir yazar olan değerli akademisyen Prof. Dr. Özlem Kumrular yoğum bakım sürecinde hayatını kaybetti. Bu acı haber tüm akademik camiayı ve sevenlerini yasa boğdu...

Edebiyat dünyası ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. Özlem Kumrular’ın vefatıyla büyük bir kayıp yaşadı.

Özlem Kumrular “Kösem Sultan” ve “Haremde Taht Kuranlar – Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanlarıyla tanınıyordu. Öte yandan kendisi tarihi kurgu alanında önemli eserler de vermekteydi.

ÖZLEM KUMRULAR NEDEN ÖLDÜ?

Geçtiğimiz yıl İsviçre Zürih’te geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alınan Prof. Dr. Özlem Kumrular ne yazık ki uzun süredir verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Özlem Kumrular neden öldü, kimdir?

Doğan Kitap Kumrular’ın vefatına ilişkin yaptığı açıklamada “Geçirdiği talihsiz kaza sonrası bir süredir yaşam mücadelesi veren yazarımız Prof. Dr. Özlem Kumrular’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz” ifadelerine yer verdi.

ÖZLEM KUMRULAR’IN HAYATI VE ESERLERİ

1974 yılında İstanbul’da doğan saygın yazar Özlem Kumrular, akademik kariyerine Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde başladı. Tarih alanında yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamlayan Kumrular, doktora çalışmalarını İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde sürdürdü.

Özlem Kumrular neden öldü, kimdir?

Akademik süreci kendisinin tarih bilimine olan katkılarını derinleştirmesi için önemli bir zemin hazırladı.

Tüm bunların yanı sıra Prof. Dr. Özlem Kumrular tarihi kurgu türünde yazdığı romanlarla geniş bir okuyucu kitlesi tarafından oldukça sevildi.

İspanya kaynaklarından yaptığı Türk ve Osmanlı tarihi araştırmaları ile adından söz ettiren Özlem Kumrular’ın birçok değerli eseri de mevcut.

Özlem Kumrular kimdir?

EDEBİYAT VE TARİHİN İZLERİNİ BİZLERE BIRAKTI

Ayrıca kendisinin “Osmanlı Habsburg Düellosu” ve “İslam Korkusu” gibi araştırma kitapları birçok farklı dile de çevrilmiştir.

Prof. Dr. Özlem Kumrular “Kösem Sultan” ve “Haremde Taht Kuranlar – Nurbanu ve Safiye Sultan” eserleri ile Osmanlı İmparatorluğu’nun harem yaşamını ve dönemin kadınlarının güç mücadelelerini etkileyici bir biçimde kaleme almıştır.

Eserlerinde tarihi gerçekleri kurgusal bir anlatımla harmanlayarak okuyucularını geçmişte bir  yolculuğa çıkaran Kumrular, edebiyat dünyasında derin izler bırakmıştır.

BiyografiGündem

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, Kösem Sultan ve Haremde Taht Kuranlar romanlarını yazdı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Buse Buse

    Özlem Kumrular çok kıymetli bir yazardı 🙁 Allah rahmet eylesin……

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir