Kadın - Erkek ilişkileri ile ilgili cinsel tavsiyeler veren psikolog Buse Aydın'a dev ceza! Gerçekten psikolog mu? - Haber Jet

Kadın – Erkek ilişkileri ile ilgili cinsel tavsiyeler veren psikolog Buse Aydın’a dev ceza! Gerçekten psikolog mu?

Özellikle TikTok üzerinden cinsel işlev bozuklukları ile alakalı yayınladığı videolarla öne çıkan, cinsel terapist olarak tanınan Psikolog Buse Aydın'a Reklam Kurulu tarafından 550 bin 59 TL para cezası verildi. Sağlık alanında faaliyet gösterecek yetkisi olmadığı için aldığı ceza sonrası Aydın, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Aydın Psikoloji altında videolar çeken Psikolog Buse Aydın nereden mezun, eğitimi hakkındaki sorular araştırılıyor.

TikTok, Instagram ve YouTube üzerinden cinsel terapist adı altında videolar çekerek tavsiyelerde bulunan Psikolog Buse Aydın’a Reklam Kurulu tarafından ceza kesildi. Aydın’ın Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları gibi alanlarda uzmanlığı olmamasına rağmen kendisini “cinsel terapist” olarak tanıtması 550 bin 59 TL’lik ceza almasına neden oldu. Psikolog Buse Aydın’ın hangi okullardan mezun olduğu, kariyeri, gerçek psikolog olup olmadığı araştırılıyor.

Ceza almasının ardından Instagram hikayelerde açıklamalarda bulundu. Psikolog olmasıyla alakalı bir problem olmadığını belirten Aydın, cinsel terapist diye bir unvan olmadığı için bu şekilde kullanmaması gerektiğini söyledi.

İkinci olarak vajinismus, erken boşalma gibi hastalık kabul edilen hekimlerin alanına giren konularda bilgi vermesi nedeniyle ceza aldığını açıkladı.

Bu nedenle videoları kaldırdıklarını belirtti.

Kadın - Erkek ilişkileri ile ilgili cinsel tavsiyeler veren psikolog Buse Aydın'a dev ceza! Gerçekten psikolog mu? 1

PSİKOLOG BUSE AYDIN NEREDEN MEZUN?

Şahsına ait sosyal medya hesaplarında diplomasını paylaşan Psikolog Buse Aydın’ın, 2021 yılında Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünden lisans derecesiyle mezun olduğu görülüyor.

Ayrıca Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)’nden “Cinsellik, Cinsel Terapi ve Cinsel Tedaviler Eğitimi Katılım Belgesi” aldığı öğrenildi.

Kadın - Erkek ilişkileri ile ilgili cinsel tavsiyeler veren psikolog Buse Aydın'a dev ceza! Gerçekten psikolog mu? 2

GündemÖne Çıkan Haberler

Kadın – Erkek ilişkileri ile ilgili cinsel tavsiyeler veren psikolog Buse Aydın’a dev ceza! Gerçekten psikolog mu?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Zehra Zehra

    yüksek lisans eğitimi almadan tek bir eğitimle interneti ele geçirdi kadın. doğru bilgileri, etik bir biçimde anlatan da çok insan var ama nedense biri güzin abla gibi geçip azarlamadıkça kimse ikna olmuyor.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir