Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yardımcısı Nuh Yılmaz, atama öncesinde başdanışman olarak görev yapıyordu - Haber Jet

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yardımcısı Nuh Yılmaz, atama öncesinde başdanışman olarak görev yapıyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına 3 isim atandı. Bakanlık'ta yapılan kritik atamalar sonrası yeni bakan yardımcılarının kim olduğu merak konusu oldu. Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına atanan isimler Nuh Yılmaz da yer alıyor. Daha önce de Dışişleri Bakanlığı'nda görev alan Nuh Yılmaz hakkında detaylar araştırılıyor. Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Nuh Yılmaz kimdir ve biyografisi

Dışişleri Bakanlığı’ndaki önemli atamalar bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan karara göre, Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Söz konusu isimler arasında Dışişleri Bakanı Başdanışmanı ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Nuh Yılmaz’ın da olması dikkatlerden kaçmadı.

Bir dönem Star gazetesinin Washington temsilciliğini de yapan Nuh Yılmaz hakkında detaylı bilgiler araştırılmaya başlandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Yardımcısı Nuh Yılmaz, Atama öncesinde Başdanışman Olarak Görev Yapıyordu

NUH YILMAZ KİMDİR?

17 Mayıs 2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak atanan Nuh Yılmaz lisans eğitimini ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı.

Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Doktorasını ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı.

2006-2008 yılları arasında STAR Gazetesi ve 24 Haber Kanalı’nın Washington Temsilciliği’ni yaptı. 2008-2011 yılları arasında SETA’nın Washington DC Ofisi’nin kurucu direktörlüğü görevini üstlenmiştir.

ABD ve Kanada’da birçok üniversitede estetik, eleştirel kuram ve Türk siyaseti üzerine dersler veren Nuh Yılmaz ,Türkiye’nin yeni dış politika açılımı, ABD dış politikası, enerji güvenliği, strateji, kültürel çalışmalar alanında yerli ve yabancı birçok dergi ve gazetede yazılar yayınladı.

Nuh Yılmaz, atama öncesinde Dışişleri Bakanı Başdanışmanı ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı olarak görev yapıyordu.

Nuh Yılmaz Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

Dışişleri Bakanlığı’nda Kritik Atama! Ayşe Berris Ekinci, Bakan Hakan Fidan’ın Yardımcısı Oldu

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir