Hesaplarınızı dondurmayı unutmayın! Türkiye'de 1. yılını dolduramayan Threads bu geceden itibaren kapanacak - Haber Jet

Hesaplarınızı dondurmayı unutmayın! Türkiye’de 1. yılını dolduramayan Threads bu geceden itibaren kapanacak

Tüm dünyada Temmuz 2023'te kullanıma açılan Threads, yalnızca 2 saat içinde 2 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Meta çatısı altında faaliyet gösteren Threads, Türk Rekabet Kurumu'nun aldığı karar nedeniyle 29 Nisan itibarıyla Türkiye'de geçici olarak faaliyet dışı olacaklarını duyurdu. Threads'in bugün kapatılması ile birlikte uygulama 1. yılını dolduramadan Türkiye'de erişime kapanmış olacak. Diğer ülkelerde Threads kullanımı ise bundan etkilenmeyecek.

Rekabet Kurulu, geçen ay, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlayarak hakim durumu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada Meta hakkında geçici tedbir kararı vermişti.

Threads, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren kapandı.  Bu kapsamda, bugünden itibaren Türkiye’den Threads’e erişim sağlanamayacak.

X’in rakibi Threads Türkiye’de artık kullanılamayacak.

Uygulamanın neden Türkiye’de yasaklandığı ve mevcut hesapların ne olacağı ise merak ediliyor.

Hesaplarınızı dondurmayı unutmayın! Türkiye'de 1. yılını dolduramayan Threads bu geceden itibaren kapanacak 2

META TÜRKİYE’DEN VAZGEÇMEYECEK

Threads’in kapatılmasının altında yatan neden olarak veri paylaşımı konusu karşımıza çıkıyor.

18 Mart tarihli Rekabet Kurumu açıklamasında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada Meta  hakkında geçici tedbir kararı verildi ve Türkiye’de Threads’in faaliyetlerini durdurma kararı alındı.

Meta tarafından yapılan açıklamada ise yakın bir geleceğe gün verildi. Meta ayrıca uyulması gereken tüm hukuki şartlara uyduğunu vurguladı.

Ancak Meta Türkiye’den vazgeçmiş değil.

Çıkan karara itiraz edeceğini paylaşan Meta, en kısa zamanda Threads’i tekrar Türkiye’deki kullanıcıları ile buluşturmak için elinden geleni yapacağının altını çizdi.

MEVCUT THREADS HESAPLARININ AKIBETİ

META, mevcut Threads hesapları hakkında kullanıcılar, dilerse şimdiden mevcut hesaplarını kapatabileceğini veya dondurabileceğini duyurdu.

Uygulama eğer Türkiye’ye geri dönerse bu dondurulan hesaplar tekrar görünür hale gelecek.

Instagram ve Facebook kullanıcıları ise bu durumdan etkilenmeyecek.

Hesabını donduran üyeler daha sonra ‘bilgilerini indir’ seçeneği ile istediği zaman önceden kaydedilmiş bilgilerini indirebilecek.

Hesaplarınızı dondurmayı unutmayın! Türkiye'de 1. yılını dolduramayan Threads bu geceden itibaren kapanacak 3

THREADS HESAP DONDURMA

Threads uygulamasını açarak profilinize giriş yapın. -Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine tıklayın, ayarları açın. -Hesap bölümüne girerek ”Profili dondur” butonuna tıklayabilirsiniz. -Son aşamada altta yer alan ”Threads profili düzenle” kısmına tıklayarak ”Dondur” seçeneğine basın.

THREADS HESAP SİLME

Bu zamana kadar sadece Threads hesaplarını dondurmak mümkün olabiliyordu. Ancak bu durum zaman içinde değişti.

Instagram hesabınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız Threads uygulamasını cihazınızdan silmelisiniz. Kendi içinde bir hesap silme işlemi yer almıyor.

Threads kullanıcıları Instagram hesaplarını silmeden uygulamadaki hesaplarını kaldırabilir.

GündemSon DakikaTeknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir