Apple HomePod 2 ve HomePod mini Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı ve özellikleri - Haber Jet

Apple HomePod 2 ve HomePod mini Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatı ve özellikleri

Teknoloji devi Apple, sürpriz bir hamle yaparak HomePod 2. nesil ve HomePod mini hoparlör modellerini Türkiye'de satışa sundu.  Akıllı ev entegrasyonu ile öne çıkan hoparlörlerin özellikleri ve fiyatı merak edildi. İşte Apple'ın hoparlörleri HomePod 2 ve HomePod mini satış fiyatı ve bazı özellikleri…

Apple’dan markanın ürünlerini yakından takip eden ve evinde akıllı cihaz kullanmayı tercih edenleri heyecanlandıran bir haber geldi.  Evde müzik deneyimini bir üst seviyeye taşımak isteyenler için bekleyiş sona erdi. Teknoloji  devi, HomePod serisini Türkiye’ye getirme kararı aldı. Hoparlörler ilk tanıtımlarından yıllar sonra ülkemizde  satışa çıkıyor.

Apple’ın resmi web sitesi üzerinden satışa sunulan akıllı hoparlörler HomePod 2’nin  gece yarısı ve beyaz renk seçenekleri mevcut.

Türkiye’de satışa çıkan Apple HomePod 2’nin fiyatı 11 bin 999 olarak açıklanırken 2. nesil HomePod, 10 Mayıs’ta kullanıcılara teslim edilmeye başlanacak.

HomePod mini ise uzay grisi, mavi, sarı, beyaz ve turuncu renk seçenekleriyle satın alınabiliyor.

Akıllı ev teknolojiler ve birçok yeni cihaz kullanıcıların akıllı bir yaşam tarzına kavuşmasını sağlıyor. 2. nesil HomePod hoparlörünün üst kısmında bir dokunmatik kontrol paneli bulunuyor ve Siri ile entegre çalışıyor.

Ses kalitesinden ödün vermeyen HomePod mini, serinin küçük boyutlu ve fiyatı da daha düşük ürünü. Evrensel frekans aralığı kapsayan bir sürücü ve çift pasif radyatörler sayesinde birçok kişiyi tatmin edecek kalitede ses veriyor.

HomePod ise daha büyük boyutu ile çok daha etkileyici bir ses deneyimi sunuyor. Cihazda yüksek titreşimli woofer ve hüzmeleme teknolojisine sahip beşli tweeter dizilimi yer alıyor.

HomePod tabanında hüzmeleme teknolojisine sahip beşli tweeter dizilimi ile yüksek frekansları optimize ediyor ve büyüleyici netlikte, ayrıntılı ve berrak bir ses sunuyor. Sanki oradaymışsınız gibi tertemiz vokallerin ve tüm detaylarını duyduğunuz enstrümanların keyfini çıkarmanızı mümkün kılıyor.

Apple HomePod 2 ve HomePod mini Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı ve özellikleri 2

HOMEPOD 2 DETAYLI ÖZELLİKLERİ

Otomatik bas düzeltme için düşük frekanslı dahili kalibrasyon mikrofonu

Gerçek zamanlı ayarlama için sistem algılamalı gelişmiş bilişimsel ses

Oda algılama

Müzik ve videolar için Dolby Atmos desteği

Uzak alan özellikli Siri için dört mikrofonlu tasarım

Duman ve karbon monoksit alarm sesleri için Ses Tanıma

AirPlay ile birden fazla odada ses çalma

Stereo çifti özellikli

Dokunmatik kontroller: Tek dokunma (Onatma/çalma), Çift dokunma (Atlama), Üç kez dokunma (Öncekine dönme), Basılı tutma (Siri), +/- (Ses)

Sensörler: Sıcaklık ve nem sensörü, İvmeölçer

Erişilebilirlik: Dokunma Kolaylıkları, Siri, VoiceOver, Ev uygulaması ve HomeKit, İnterkom transkripsiyonları

Kablosuz bağlantı: 802.11n WiFi, Bluetooth 5.0, UWB, Thread ağ teknolojisi

HOMEPOD MİNİ DETAYLI ÖZELLİKLERİ

Boyut ve ağırlık: 97,9 x 84,3mm, 345 gr

Derin bas ve berrak tiz frekanslar sunan full-range sürücü ve çift pasif radyatör

360 derecelik bir ses alanı oluşturan özel akustik frekans yönlendiricisi

Gerçek zamanlı ayarlama için bilişimsel ses

Uzak alan özellikli Siri için dört mikrofonlu tasarım

AirPlay ile birden fazla odada ses çalma

Stereo çifti özellikli

Dokunmatik kontroller: Tek dokunma (Onatma/çalma), Çift dokunma (Atlama), Üç kez dokunma (Öncekine dönme), Basılı tutma (Siri), +/- (Ses)

Sensörler: Sıcaklık ve nem

Erişilebilirlik: Dokunma Kolaylıkları, Siri, VoiceOver, Ev uygulaması ve HomeKit, İnterkom transkripsiyonları

Apple HomePod 2 ve HomePod mini Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı ve özellikleri 3

APPLE HOMEPOD 2 VE HOMEPOD MİNİ SATIŞ FİYATI

Kullanıcılar şu anda akıllı hoparlörlerden herhangi birini sipariş edebilirken, Apple web sitesine göre HomePod ve HomePod mini teslimatın 10 Mayıs’dan önce yapılması planlanmıyor.

HomePod mini fiyatı: 3 bin 999 TL

HomePod fiyatı: 11 bin 999 TL

APPLE HAKKINDA

Apple Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulmuş teknolojik ürün ve yazılım şirketidir.  ABD merkezli teknoloji devi 1 Nisan 1976 yılında kurulmuştur.  3 Ocak 1977’de Apple Computer, Inc. adıyla anonim şirket haline gelmiştir. Mac serisi bilgisayarlar, iPod müzik çalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch adlı akıllı saat gibi donanım ürünleri vardır.

Yazılımları arasında ise macOS ve iOS işletim sistemleri, iTunes medya tarayıcısı, Safari internet tarayıcısı ile iLife ve iWork paketleri yer almaktadır. İsminde yer alan “Computer” (Bilgisayar) kelimesi 9 Ocak 2007’de iPhone tanıtımıyla birlikte tüketici elektroniğine yönelimlerini yansıtması amacıyla kaldırılmıştır.

Apple’ın App Store ve iTunes Store online mağazalarına ek olarak 14 farklı ülkede 394 perakende satış mağazası bulunmaktadır.

Steve Jobs’un ölümünden sonra şirket yeni bir yönetim kurulu oluşturarak Tim Cook’ın yönetiminde faaliyetlerine devam etmektedir. Apple günümüzde 700 milyar dolar bütçesi ile dünyanın en zengin şirketi konumunda olduğu bilinmekte.

TeknolojiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir