Yıllardır beklenen özellik geldi! Google Play Store artık aynı anda birden fazla uygulamayı indirebiliyor - Haber Jet

Yıllardır beklenen özellik geldi! Google Play Store artık aynı anda birden fazla uygulamayı indirebiliyor

Google Play Store’da birden fazla uygulama yüklemeye çalışırken her bir uygulamanın kuyruğa alındığını ve sırayla indirildiğini fark etmişsinizdir. Bu durumu yaşayan her Play Store kullanıcısı hayatında bir kez olsun uygulamaların aynı anda indirilmesinin nasıl mümkün olabileceğini araştırmış veya neden tek tek indirdiğini düşünmüştür. Artık araştırmaya veya konu üzerinde düşünmeye gerek yok. Çünkü Google beklenen aynı anda uygulama indirebilme özelliğini test etmeye başladı ve yakında tüm kullanıcılara sunacak.

Uzun süredir bekleniyordu

Play Store üzerinden aynı anda birden fazla uygulamayı indirmek mümkün değildi. Google kullanıcıların uzun süredir beklediği aynı anda indirebilme özelliğini test etmeye başladı. Çok yakında tüm kullanıcılar bu özellikten faydalanabilecek.

Peki, Google neden daha önce bu özelliği getirmedi?

Google, Play Store üzerinden aynı anda birden fazla uygulama indirme özelliğini şimdiye kadar getiremez miydi? Evet tahmin edildiği üzere getirebilirdi. Peki neden getirmedi sorusuna gelecek olursak, Google’ın düşük performanslı telefonların birden fazla uygulamayı aynı anda indirebilecek ve telefona kurabilecek güçte olmadığını düşünmesinden kaynaklandığı ileri sürülüyor. Eski telefonlarda hatırlarsanız bazı uygulamaları tek başına dahi indirmeye çalıştığımızda telefonda ciddi kasılmalar ve donmalar meydana geliyordu. Bu sebeple Google’ın bu konuda doğru bir tercih yaptığını söyleyebiliriz.

Google bu özelliği telefonlardaki donanımsal ve yazılımsal gelişmelerden sonra test etmeye karar verdi. Şu anda bu özellik bazı Pixel telefonlarda kullanılabilir durumda. Çok yakında tüm kullanıcıların da bu özellikten faydalanabileceği tahmin ediliyor.

Google’ın test ettiği birden fazla uygulamayı aynı anda indirebilme özelliği yüksek performanslı telefonlar için sorun çıkarmasa da uygulamaları indirirken beklenen süre çok da fark etmeyebilir. Çünkü aynı anda birden fazla uygulama indirmek internet kullanımının birden fazla uygulama için dağıtımı ve her bir uygulamanın tek başına indirme süresinden daha uzun bir sürede indirilmesi anlamına gelecektir.

Tabi her ne kadar eskiye oranla kat ve kat daha performanslı telefonlar artık üretilse de birden fazla çok sayıda uygulamayı indirmenin de bir sınırı var. Çok sayıda uygulamayı aynı anda indirmeye çalışırsanız uygulama belli bir indirme sayısından itibaren donmalara başlayabilir.

Yıllardır beklenen özellik geldi! Google Play Store artık aynı anda birden fazla uygulamayı indirebiliyor 1

Birden fazla güncelleme de yapılabilecek mi?

Play Store’da test edilen özellik şu an için sadece indirmeler üzerinden yapılıyor. Google Play Store’de aynı anda birden fazla güncelleme yapılamıyor ve testte de bu özellik yer almıyor.

Umarız aynı anda uygulama güncelleme özelliği de yakın zamanda test aşamasına alınır ve kullanıcılara sunulur.

Teknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir