FETÖ'cü Önder Aytaç ağlayarak Polis Akademisi'ne öğrenci seçerken yaptığı usulsüzlüğü anlattı - Haber Jet

FETÖ’cü Önder Aytaç ağlayarak Polis Akademisi’ne öğrenci seçerken yaptığı usulsüzlüğü anlattı

Firari FETÖ'cü Önder Aykaç, Polis Akademisi Dekan Yardımcısı olduğu dönem hakkında ağlayarak söyledikleri sosyal medyada gündem oldu. Aykaç, Polis okulu öğrencilerini seçerken "hep güzel insan aldık biz" sözlerinde bulundu.

2014 yılından beri firari olan Fetullahçı Terör Örgütü mensubu Önder Aytaç’ın polis okuluna öğrenci seçerken konuştukları gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi.

X’te @militerenstitu’nün paylaştığı videoda ağlayarak “Yaklaşık olarak 4 buçuk yıl Polis Akademisi’nde dekan yardımcılığı görevi yaptım. Polis Akademisi’ne hep güzel insan aldık biz. Bunların hepsi çok güzel insanlardı. Keşke daha çok güzel insanlar alsaymışız. Kötü olanı biz Polis Akademisi’nden mezun etmedik. Keşke hiç etmeseymişiz.” sözlerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün emniyet yapılanması ortaya çıkmış, polis kolejlerine ve akademisine kendi örgütlerine bağlı olan öğrencileri seçtikleri öğrenilmişti.

ÖNDER AYTAÇ KİMDİR?

Önder Aytaç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladıktan sonra devlet bursu ile gittiği Birleşik Krallık’ta Hull Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamladı.

Öğretim üyesi olan Aytaç, çeşitli devlet kademelerinde de yer aldı.

Polis Akademisi’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra dekan yardımcılığı yaptı.

Gazi Üniversitesi’nde 4 yıl öğretim üyesi olarak görev aldı.

İlgili Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bakan danışmanı olarak hizmet verdi. 6 kitabı ve 100’e yakın makalesi bulunuyor.

2014 yılında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, ifade vermesi için çağırıldı ancak gelmeyince hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Aytaç’ın 17 Kasım 2014 yılında Atatürk Havalimanı’ndan İngiltere’ye kaçtığı öğrenildi.

İlerleyen yıllarda Mısır’da ve Nijerya’daki görüntüleri ortaya çıktı.

Aytaç’ın hakkında kesinleşmiş yakalama kararı bulunmakta.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir