RafahOnFire'ın Türkçesi Refah Yanıyor anlamına gelmekte ve Filistin'in Rafah şehri için açılan bir hashtag - Haber Jet

RafahOnFire’ın Türkçesi Refah Yanıyor anlamına gelmekte ve Filistin’in Rafah şehri için açılan bir hashtag

Sosyal medyada büyük ses getiren ''Rafah On Fire'' ve ''Baby Killer'' kavramlarının ne anlama geldiği merak ediliyor. Filistin Gazze'deki Rafah kentinde yaşananlar nedeni ile gündeme gelen bu hashtagler, İsral'in katliamını durdurma hareketi için açıldı.

Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan “#RafahOnFire” ve “Baby Killer” ifadeleri Gazze’nin güneyindeki Rafah şehrinde yaşanan insanlık dışı olaylara dikkat çekmek için kullanılmakta.

İsrail’in acımasız saldırılarının ardından hayatını kaybeden çocukların ve sivillerin içler acıtan durumuna ses getirmek için uluslararası toplum, bu Filistin destekli hashtagler ile katliamı durdurmaya çalışıyor.

Rafah On Fire ne demek?

Rafah şehrinde devam eden bombalama ve çatışmalar nedeni ile binlerce sivil hayattan koparılıyor. Uzun süredir süren bu katliamı tüm dünyaya duyurmak ve artık bir son bulmasını sağlamak adına sosyal medya platformlarında her ulustan insan el ele vermiş durumda.

RAFAH ON FIRE TÜRKÇE ANLAMI

”Rafah On Fire” Türkçe olarak ”Rafah Yanıyor” anlamına gelen bir çağrı mesajı ve hashtagtir.

Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Rafah şehri özellikle son dönemde İsrail’in hava saldırıları ve tank atışlarıyla büyük yıkım yaşamış durumda.

Rafah On Fire ne demek?

Bölgedeki çatışmalardan dolayı birçok sivil hayatını kaybederken hayatta kalanlar ise büyük bir insani krizle karşı karşıya kaldı.

Tüm bunların önüne geçebilmek adına uluslararası başlatılan RafahOnFire hashtag hareketi dünya genelinde büyük bir ses getirdi.

Baby Killer kim?

BABY KİLLER İFADESİNİN ANLAMI VE KULLANIM NEDENİ

İsrail Gazze’deki çatışmalardan dolayı sivillerin sığındığı çadır kamplarına yönelik saldırılar düzenledi. Bu saldırılar sonucunda en az 45 kişinin yanarak hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Uluslararası tepkilere rağmen İsrail’in Rafah’a yönelik hava saldırıları ve tank ateşi devam ediyor.

Baby Killer ne demek?Korkunç biçimde hayatını kaybeden ve ağır yaralanan siviller arasında çok sayıda bebek ve çocuk da var.

Bu nedenle de ”Baby Killer” ifadesi tekrar gündeme geldi.

“Baby Killer” ifadesi Türkçede “Bebek Katili” anlamına gelmektedir.  Gazze’ye yönelik saldırılarda sivillerin, özellikle çocukların hedef alınmasını eleştiren bir terim olarak kullanılıyor.

Rafah On Fire ne demek?

#RafahOnFire ve Baby Killer gibi hashtag’lerle tüm dünya uzun süredir devam eden katliama tepkilerini dile getiriyor. Bu hashtagler sayesinde bölgede yaşanan acıları görsel ve yazılı paylaşımlarla dünyadaki herkes kamuoyuna duyurmuş oluyor.

GündemDünyaTrend

RafahOnFire’ın Türkçesi Refah Yanıyor anlamına gelmekte ve Filistin’in Rafah şehri için açılan bir hashtag” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Gözde Gözde

    Ne kadar savaşın durdurulması için çabalansa da bir şey değişmiyor çok üzücü

    Yanıtla
  • Sevil Sevil

    Şehir ne hale gelmiş inanamıyorum yürek dayanmaz #RafahOnFire

    Yanıtla
  • Deniz Deniz

    Küçük çocukların suçu ne bunu yaşıyorlar

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir