Ekmekten sonra simit tarifelerini de Bakanlık denetleyecek! Karar Resmi Gazete'de açıklandı - Haber Jet

Ekmekten sonra simit tarifelerini de Bakanlık denetleyecek! Karar Resmi Gazete’de açıklandı

Geçtiğimiz dönem ekmek tariflerinde olduğu gibi simit fiyatının belirlenmesinde de artık Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş alınması gerekecek. Eğer Bakanlık olumsuz görüş bildirirse simit fiyatları zamlanamayacak. Karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Simit fiyat tarifelerinde Ticaret Bakanlığın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi. İşte detaylar...

Özellikle öğrenci ve dar gelirli vatandaşın en çok tercih ettiği sokak simiti hakkında yeni bir karar alındı. Simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığın görüşünün alınması zorunlu olacak.

Fiyatlar, Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşünün alınmasından sonra onaylanacak.

Ekmekten sonra simit tarifelerini de Bakanlık denetleyecek! Karar Resmi Gazete'de açıklandı 2

Hazırlanan tarifeye Bakanlık olumsuz görüş vermesi halinde yeni tarife talebi gerekçeleriyle birlikte Bakanlığın tekrar görüşü alındıktan sonra yürürlüğe girecek.

Özellikle hızla artan fiyatların ardından Ticaret Bakanlığı tarafından simit fiyatlarına ilişkin alınan bu kararın gelen zamları frenlemesi bekleniyor.

İLK TOPLANTIDA MECLİS ONAYINA SUNULACAK

Artık zamlara ilişkin heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan tarifeye ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulacak.

Ekmekten sonra simit tarifelerini de Bakanlık denetleyecek! Karar Resmi Gazete'de açıklandı 3

Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulabilecek.

Yılın yarılanması ile birlikte üst üste gelen zam furyasına, çalışan kesimin kahvaltısı olarak nam salan simit de katılmak için gün sayıyor.

Simit fiyatı en son yılbaşıyla birlikte 12 TL’den 15 TL’ye yükselmişti, gramajı ise 100 gram olarak karara bağlanmıştı.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir