Evrenin en tatlı gezegeni bulundu! Pamuk şekere benziyor - Haber Jet

Evrenin en tatlı gezegeni bulundu! Pamuk şekere benziyor

2023 yılında NASA tarafından keşfedilen, Jüpiter'den daha büyük olan WASP-193b ötegezegeni hakkında araştırmacılar yeni bulgularını açıkladı. Yeni bilgiler ışığında ötegezegenin pamuk şeker kadar kabarık ve hafif bir yapıya sahip olduğu öğrenildi. Kısa sürede sosyal medyada yayılan pamuk şeker gezegen hakkındaki detaylar araştırılıyor.

Evrenin en tatlı gezegeni olabilir çünkü o pamuk şeker kadar hafif ve kabarık… Pamuk şeker gezegen konusu sosyal medyada gündeme geldi çünkü araştırmacılar, daha önce Jüpiter’den daha büyük olduğu tespit edilen bir ötegezegen olan WASP-193b hakkında yeni bulgular elde etti.

Elde edilen bulgulara göre, WASP-193b ötegezegeni boyutuna göre oldukça düşük yoğunluğa sahip. Bu nedenle “pamuk şeker” kadar kabarık ve hafif yapıya sahip olduğuna karar verildi.

Evrenin En Tatlı Gezegeni Bulundu! Pamuk şekere benziyor

Massachusetts Teknoloji Enstitisü’nden (MIT) gökbilimci Khalid Barkaoui’nin açıklamasında göre gezegenin süper kabarık olmasının nedeni katı maddeler yerine hafif gazlardan oluşuyor olması.

Bu sebeple keşfedilen ötegezegenin sahip olduğu düşük yoğunluğun, çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluşmasından kaynaklı olduğunu düşünülüyor.

İlk bulgularda WASP -193b’nin Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni olan 69.911 km büyüklüğündeki Jupiter’den daha büyük olduğu tespit edilmişti.

Evrenin En Tatlı Gezegeni Bulundu! Pamuk şekere benziyor

Nature Astronomy dergisinde yayınlanan bu araştırmada WASP-193b’nin şimdiye kadar keşfedilen en az yoğun ikinci gezegen olarak kayıtlara geçtiği de belirtiliyor.

TrendEditörün Seçtikleri

Evrenin en tatlı gezegeni bulundu! Pamuk şekere benziyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Aslı Aslı

    haber ve görseller sonrası canımın pamuk şeker çekmesi dışında bi sorun yok…

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir