Bolu Dağı Tüneli 90 metre uzatılacak, temmuzda trafiğe kapatılacak - Haber Jet

Bolu Dağı Tüneli 90 metre uzatılacak, temmuzda trafiğe kapatılacak

Ülkenin önemli yollarından olan Bolu Dağı Tüneli, İstanbul-Ankara istikametini hızlandıran bir çözüm. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Bolu Dağı Tüneli'nin uzatılacağını açıkladı. Bolu Dağı Tüneli kapalı mı, ne zaman kapacak sorularını da cevapladı.

Bolu Dağı Tüneli 90 metre uzatılacak, temmuzda trafiğe kapatılacak 2

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul-Ankara istikameti, 2 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşen heyelan sonrası yapılması planlanan çalışmalar hakkında tüneldeki bir tüpün 90 diğerinin ise 67 metre uzatılacağını açıkladı.

İKİ İSTİKAMETTE DE UZATMA YAPILACAK

Heyelan sonrası yapılan yeni düzenlemeye göre tünel giriş yapısı, betonarme temel üzerine çelik konstrüksiyon imalatı ile uzatılacak bir proje olarak tasarlandı.

Uraloğlu, “Bu doğrultuda yapılan çalışma kapsamında tünelin her iki tüpünde portal uzatma çalışması yapılması planlandı. Projede bir tüpün 90 metre diğer tüpün ise 67 metre uzatılması ile viyadüklerde 9 adet çelik genleşme derzi değişimi yer almaktadır” diye konuştu.

Bolu Dağı Tüneli 90 metre uzatılacak, temmuzda trafiğe kapatılacak 3

Bu çalışma kapsamında meydana gelebilecek bir heyelanın trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmaması üzerinde durulmakta.

Böylelikle tünelin toplam uzunluğunun 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye çıkacak.

DEPREME DAYANAKLI YAPI İNŞA EDİLİYOR

Bakan Uraloğlu, 2. etap çalışmalarına da değinerek tünel portalının İstanbul yönü tünel çıkışının, çelik konstrüksiyon, her biri 7 milimetre kalınlığında olan çift plakalı koruge çelik yapı olarak ve 300 ton çelik kullanılarak 67 metre uzatılacağını kaydetti. Bolu Dağı Tüneli 90 metre uzatılacak, temmuzda trafiğe kapatılacak 4

Her iki tüp üzerine mühendislik dolgusu yapılarak çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Viyadük-1 ve Viyadük-4’te depreme karşı özel tasarlanmış sigorta kutulu 4 çelik genleşme derzi değişimi yapacağız. Ayrıca, trafiğe kapatılan kesimde orta refüjdeki beton bariyerler yenilenecek. Ankara ve İstanbul arasında ulaşımı sağlayan bu önemli güzergahı Bakanlık olarak ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda güçlendiriyor ve yeniliyoruz.”

Bolu Dağı Tüneli 90 metre uzatılacak, temmuzda trafiğe kapatılacak 5

BOLU DAĞI TÜNELİ KAPALI MI?

İlk aşamanın tamamlanmasının ardından 2. etap çalışmalarına başlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Geçişi’nin 23 kilometrelik kesiminin İstanbul istikametini temmuzda trafiğe kapatılacağını belirtti.

D-100 üzerindeki heyelan çalışmalarına bağlı olarak tarihin değişkenlik gösterebileceğinin ise altını çizdi.

Söz konusu istikamette trafiğin Abant Kavşağı’ndan D-100 Devlet Yolu’na aktarılacak. Sürücüler otoyola Kaynaşlı Kavşağı’ndan tekrar katılabilecek.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir