İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener'den teslim aldı - Haber Jet

İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener’den teslim aldı

İYİ Parti’de bugün devir teslim töreni gerçekleşti. Partinin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener’den devraldı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde hüsrana uğrayan İYİ Parti’nin Türkiye genelinde oyu yüzde 3’ün altına düştü.  Yerel seçimlerde istedikleri başarıyı elde edemeyen partide genel başkan değişti.  İYİ Parti’de Meral Akşener dönemi  sona erdi. Yerel seçimlerde istedikleri sonucu elde edemeyen İYİ Parti’de 27 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurul’a gidilmişti. Meral Akşener, olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını ilan etmişti.

İYİ Parti kurultayında yapılan üçüncü tur seçimleri sonucunda yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener’den devraldı. Akşener, Dervişoğlu’na çiçek takdim ederek “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

Görevi Akşener ‘den teslim alan İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu “Sadece bir koltuk devralmıyorum.” diye konuştu.  Dervişoğlu sözlerinin devamında, “Bu ülküyü bir hedefi teslim alıyorum. adeta Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O  bayrağı daha yükseklere taşımanın sözünü veriyorum.” dedi.

İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener'den teslim aldı 2

Partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener ise “Biz partimizi kurarken ‘ben’ değil ‘biz’ olduk.” dedi. Çok ilginç bir kurultay olduğunu ifade eden Akşener “Herkesin herkese hakaret ettiği kongreleri biliyor Türkiye ama biz bir ilki başardık. Ben genel başkanımıza sandalyeyi devretmiyorum. Bir birikim devrediyorum.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlen devir teslim töreni sonrası Müsavat Dervişoğlu ve yeni parti yönetimi Anıtkabir’i ziyaret edecek.

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı, 27 Nisan’da ATO Congresium’da gerçekleşmişti. Müsavat Dervişoğlu, Kurultayda 3 turun sonunda 611 delegenin oyunu alarak, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı seçildi.

İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener'den teslim aldı 3

30 NİSAN’DA MAZBATASINI ALDI

Müsavat Dervişoğlu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mazbatasını almıştı. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada görevinin ve sorumluluğunun farkında olduğuna dikkat çekerek “Dava arkadaşlarımıza layık olmak için elimden geleni yapacağım ve milletimize hizmet yolculuğunu da dava arkadaşlarımla el ele, gönül gönüle sürdürme gayretine gireceğim. Herkes emin olsun Türkiye’nin yaralarını birbirimize sarılarak saracağız. Türkiye’nin sıkıntılarını yine gönül birlikteliği içinde aşmaya çalışacağız. “ diye konuştu.

İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener'den teslim aldı 4

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE YANIT: KENDİSİNDEN TEBRİK BEKLEMEDİM

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz.” sözlerine Müsavat Dervişoğlu, “Beni çok sayıda genel başkan arayıp tebrik etti. Kendisinden tebrik beklemedim.” yanıtını verdi.

İYİ Parti’nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu görevi Meral Akşener'den teslim aldı 5

KURULTAYDA NELER YAŞANDI

İYİ Parti 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Türkiye genelinde aldığı yüzde 3,77’lik oyla 6’ncı parti konumuna geriledi. Seçimlerin  ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti’de 5. olağanüstü kurultayda yeni genel başkan belli oldu. Kurultay’da genel başkanlık için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ile Günay Kodaz yarıştı.

İYİ Parti’nin seçimli Olağanüstü Kurultay’ında ilk iki turda hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine üçüncü turda sonuçlandı. Genel başkanlık seçiminde Müsavat Dervişoğlu, 611 delegenin oyuyla İYİ Parti’nin yeni lideri oldu.

PolitikaSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir