ABD üniversitelerinde Gazze isyanı Erdoğan'ın da gündeminde! Öğrenciler ve akademisyenler işkence görüyor - Haber Jet

ABD üniversitelerinde Gazze isyanı Erdoğan’ın da gündeminde! Öğrenciler ve akademisyenler işkence görüyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde Gazze isyanı bir haftadır devam ediyor. Gün geçtikçe büyüyen Gazze isyanlarında öğrenciler “okuldan uzaklaştırma” tehdidi ile karşı karşıya. Son olarak Demokratlar Birliği Eğitim Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili konuştu.

Columbia Üniversitesi’nden Yale’e, New York Üniversitesi’nden Harvard’a yayılan Filistin’e destek protestoları büyüyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde yaptığı katliama destek sağlayan ABD, katliama karşı duran üniversite ve profesörlere işkence etmeye devam ediyor.

California’da polise ciddi yetkiler verildiğinin altı çizilirken, ABD polisi soykırıma tepki gösteren öğrencilere sert müdahalede bulunuyor.

Plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanan ABD polisi çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı, bir profesörün kaburgalarını kırdı.

ABD üniversitelerindeki Gazze isyanı Erdoğan’ın da gündeminde vardı.

Demokratlar Birliği Eğitim Çalıştayı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 ülkenin 47 farklı bölgesinden gelen Avrupalı Türkleri selamladı.

ABD üniversitelerinde Gazze isyanı Erdoğan'ın da gündeminde! Öğrenciler ve akademisyenler işkence görüyor 2

GAZZE KATLİAMINDAKİ İKİ YÜZLÜ POLİTİKA

“Sadece bizim değil Avrupalı Türklerin yanı sıra kimliğini koruma mücadelesi verenlerin de birliğimizden büyük beklentileri var.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze katliamına bir kez daha dikkat çekti.

Gazze Dayanışma Kampı kuran eylemcilere yapılan saldırıları gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize özgürlük dersi verenlerin Gazze katliamındaki iki yüzlü politikaları ibretle takip ediyoruz.” diye konuştu.

ABD üniversitelerinde Gazze isyanı Erdoğan'ın da gündeminde! Öğrenciler ve akademisyenler işkence görüyor 3

Onlarca vatandaşını ırkçı teröre kurban vermiş bir ülke olarak bu hadiseler karşısında sessiz kalınmayacağının altını çizen Erdoğan, bu saldırının tamamen aydınlatılması ve sorumluların da mutlaka cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Gösteri hakkı kutsaldır diyenlerin Filistin’e destek gösterilerini yasaklamasının ABD’nin iki yüzlü politikası olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Öğrenciler ve akademisyenler işkence gördüğünü belirtti. “Başını kuma gömüp yatışmasını bekleyenler var”dedi.

ABD’DE GAZZE İSYANINDA SON DURUM

Los Angeles’taki Kaliforniya Üniversitesi’ne 1 Mayıs gecesi İsrail destekçisi bir grup, kampüste Gazze Dayanışması Kampı kuran öğrencilere saldırdı.

UCLA Rektör Yardımcısı Mary Osako, kampüste gerçekleşen saldırıyı “Her gece bir siyonist saldırıyla karşı karşıya kalıyoruz. Korkunç bir şiddet olayı.” diye tanımladı.

Bugün ise olayları sakinleştirmek adına okula polis girdi.

Columbia Üniversitesi’nde de 1 Mayıs’ta eylemcilere polis müdahalede bulundu. Eylemde 300 kişi gözaltına alındı.

Columbia Üniversitesi kampüsüne gelen New York Polis Teşkilatı (NYPD) özel birimleri, tarihi Hamilton Hall’deki Filistin destekçisi öğrencilere sert müdahalede bulundu.

Gelen polisler, binanın etrafında toplanan halk tarafından protesto sıklıkla protesto edilirken, eylemciler yoğun polis varlığı ve şiddetine rağmen eylemlerini sürdürüyor.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir